Suora

  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Urheilustudio
  • Cortina d'Ampezzo, naisten syöksylasku

Federerin uskomaton putki katkesi

Yksi aikakausi miestenniksen historiassa tuli päätökseen, kun Roger Federer kärsi tappion US Openin välierässä Novak Djokovicille. Sveitsiläinen jäi tällä kaudella ilman Grand Slam -voittoa ensimmäistä kertaa kahdeksaan vuoteen.

urheilu
Roger Federer
EPA

Federer otti ensimmäisen Grand Slam -voittonsa Wimbledonissa vuonna 2003. Sen jälkeen sveitsiläiskonkari on juhlinut vähintään yhtä arvoturnausvoittoa joka vuosi. Edellisen kerran Federer kruunattiin mestariksi Australian avoimissa tammikuussa 2010.

Federer oli todella lähellä finaalipaikkaa murrettuaan Djokovicin syötön ratkaisuerän kahdeksannessa pelissä. Djokovic selvitti kuitenkin kaksi ottelupalloa ja nousi huikeaan voittoon.

- Tein mielestäni kaiken tänään niin hyvin kuin pystyin. Hän (Djokovic) pelasi vain erittäin hyvin etenkin kolmannessa ja neljännessä erässä, Federer kommentoi pettyneenä.

- Minulla on ollut parempiakin kausia, mutta aina ei ole mahdollista pelata samalla tasolla. Olen erityisen nälkäinen Australiassa ensi vuonna, sveitsiläinen lisäsi.

Kyseessä oli neljäs kerta Federerin uralla, kun hän hävisi kamppailun voitettuaan kaksi ensimmäistä erää. Aiemmin sveitsiläistä vastaan voittoon kahden erän tappioasemasta ovat nousseet Jo-Wilfried Tsonga (Wimbledon 2010, puolivälierä), David Nalbandian (Masters Cup 2005, finaali) ja Lleyton Hewitt (Davis Cup 2003, finaali).

Lähteet: YLE Urheilu - AFP

Suosittelemme

Tuoreimmat