Suora

  • Urheiluruutu
  • Sykähdyttävin hetki 2019
  • Urheiluruutu

Djokovic nousi kuilun partaalta trillerissä

Novak Djokovic näytti välieräottelussa Roger Federeriä vastaan, miksi hän on tällä hetkellä maailman paras tennispelaaja. Serbi selvitti kaksi ottelupalloa ja nousi voittoon lähes neljä tuntia kestäneessä kamppailussa erälukemin 6-7 (7-9), 4-6, 6-3, 6-2, 7-5.

urheilu
Novak Djokovic. (Arkistokuva)
EPA

Ottelun alku oli aavistuksen tunnustelevaa, eikä ensimmäisessä erässä nähty lopulta ainoatakaan syötönmurtoa ja edessä oli katkaisupeli. Federer aloitti katkaisupelin vahvemmin ja hankki itselleen tilanteessa 6-3 peräti kolme eräpalloa. Nämä Djokovic selvitti, mutta sveitsiläinen onnistui pitämään päänsä kylmänä ja viimein viides eräpallo ratkaisi erän Federerin eduksi.

Toinen erä alkoi huomattavasti ensimmäistä värikkäämmin: hienoja palloralleja ja ensimmäisissä seitsemässä pelissä nähtiin peräti kolme syötönmurtoa - kaksi Federerille. Erän ratkaisu nähtiin juuri seitsemännessä pelissä, jonka Federer mursi vakuuttavasti ja siirtyi peleissä 4-3-johtoon. Kun Federer ei päästänyt Djokovicia yllättämään itseään omassa syötössään toistamiseen, erä sveitsiläiselle 6-4.

Tietäen, ettei Djokovic ole koskaan noussut kahden erän takaa voittoon Federeristä, tuli serbi latautuneena kolmanteen erään. Pelitapaansa agressiivisemmaksi muuttanut Djokovic piti kaksi ensimmäistä syöttövuoroaan, mursi välissä kertaalleen ja hankkiutui näin 3-0-johtoon. Tämä tuntui serbille riittävän ja hän alkoi keskittyä pitääkseen omat syöttövuoronsa. Taktiikka toimi, eikä Federer kyennyt kunnolla haastamaan Djokovicin syöttövuoroissa. Erälukemat nyt 2-1 sveitsiläisen eduksi.

Kolmannen erän voitto antoi Djokovicille itseluottamusta ja hän aloitti neljännen heti syötönmurrolla. Seuranneessa omassa syöttövuorossa serbi sai Federerin näyttämään jopa flegmaattiselta. Vaikutti, että maailman ykköspelaaja olisi ottamassa niskalenkkiä kilpakumppanistaan. Viidennessä pelissä Djokovic onnistui murrossa jo toistamiseen, ja Federer verrytteli kuin jo ratkaisevaa viidettä erää odottaen. Sveitsiläinen ei venyttänyt enää jokaiseen palloon ja alkoi tehdä lukuisia helppoja virheitä. Erän kahdessa viimeisessä pelissä Federer näytti aloittaneen lämmittelyn kohti ratkaisevaa viidettä erää. Neljäs joka tapauksessa Djokovicille selvin luvuin 6-2.

Viidennessä erässä kokenut Federer osoitti olevansa pelimies. Hän piti varsin vakuuttavasti neljä ensimmäistä syöttövuoroaan, muttei pystynyt haastamaan Djokovicia tämän syöttäessä. Serbin pasmat sekosivat kuitenkin erän kahdeksannessa pelissä. Federer oli jo voittanut erässä kaksi peliä puhtaasti, mutta teki sen nyt Djokovicin syöttäessä. Serbi sortui kaksoisvirheeseen ja Federer pääsi syöttämään ottelun voitosta.

Ottelu sai lopulta huikean päätöksen. Päästessään syöttämään ottelun voitosta tilanteessa 5-3, Federer hankki jo kaksi ottelupalloa, mutta niin vain Djokovicin onnistui nousemaan liki mahdottomalta tuntuvan esteen ylitse ja vei pelin. Djokovicin temppu yhdeksännessä pelissä muodostui lopulta ratkaisuksi. Serbi piti syöttönsä seuranneessa pelissä, mursi Federerin ja ratkaisi voiton omalla syöttövuorollaan. Erä serbille 7-5 ja koko ottelu 3-2.

Miesten kaavion toisessa välierässä kohtaavat toiseksi sijoitettu Rafael Nadal ja neljänneksi sijoitettu Andy Murray.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat