Suora

  • Mäkihypyn MC, miesten karsinta, Wisla
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Stosur värkkäsi US Openin yllätyksen

Australialainen Samantha Stosur on voittanut tenniksen US Openin naisten kaksinpelifinaalissa ennakkosuosikki Serena Williamsin numeroin 6-2, 6-3 New Yorkissa. Grand Slam -voitto oli ensimmäinen Stosurille.

urheilu
EPA

Serena Williams sortui ensimmäisessä erässä lukuisiin helpoihin virheisiin, ja kun taas haastaja Samantha Stosur syötti timanttisesti ja pelasi lähes virheittä, niin australialainen kuittasi avauserän 31 minuutissa nimiinsä luvuin 6-2.

Stosur, 27, teki syötönmurrot kolmannessa ja seitsemännessä pelissä, ja oli lähellä tehdä tempun myös viidennessä. Raskasjalkainen Williams oli täysin aseeton.

Toinen erä alkoi Stosurin syötönmurrolla, jossa äänekkäästi itseään kentällä psyykannut Serena Williams koki omasta mielestään ratkaisupallossa väärän tuomion, jolla peli kääntyi hänen vastustajalleen.

Päätuomari katsoi, että Serena oli häirinnyt huudollaan vastustajaa vain hetki ennen lyöntiä. Sisuuntunut ja kiukkuinen Williams kohensi tämän jälkeen peliään tasoittaen välittömästi luvut 1-1:een vakuuttavalla syötönmurrolla.

Toisen erän 2-1-johtotilanteessa yhdysvaltalaisella oli kaksi murtopalloa, mutta Stosurin kaksi viuhuvaa ässäsyöttöä lannisti Williamsin aikeet.

Itseluottamusta uhkuva Stosur jatkoi hyvällä tasolla pelaamista ja pääsi 3-3-tilanteessa murtamaan Williamsin syöttöä. 172-senttinen australialainen käytti paikan ja otti lopullisen niskalenkin.

Williams murtui henkisesti ja hävisi sen jälkeen toisen perättäisen syöttövuoronsa. Serena selvitti lopussa kaksi ensimmäistä ottelupalloa, mutta kämmenlyönnillä ottelussa juhlinut Stosur vei lopulta erän 6-3 ja koko ottelun suoraan kahdessa erässä.

Jymy-yllättäjä oli lähinnä hämmentyneen oloinen urotekonsa jälkeen New Yorkin keskuskentällä. - Minulla oli unelmapäivä ja pelasin urani parasta tennistä, myönsi vähäsanainen Stosur.

Serena otti tappion reilusti vastaan. - Hän (Stosur) pelasi yksinkertaisesti tänään niin hyvin. Välillä tuskailin oman pelini kanssa ja ajattelen, että mitä tästäkin tulee, Williams jutteli.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat