Näin eteni Suomen ottelu Sloveniaa vastaan

Slovenia asettaa Suomen koripallomiehille kovan haasteen koripallon EM-kisoissa. Panoksena ottelussa on paikka Euroopan kahdeksan parhaan joukossa. Slovenia oli lopulta vahvempi pistein 67-60.

Kuva: Ville Vuorinen

Slovenia - Suomi

2 min: 2- 0

Ottelu on alkanut melko tunnustelevasti. Slovenia on onnistunut tekemään avauspisteet, mutta kori on ainoa kaksiminuuttisen aikana.

6 min: 9-10

Suomi saa pistetilinsä auki Gerald Lee juniorin toimesta. Petteri Koponen käyttää helpot heittopaikat, ja hän on heittänyt jo kuusi pistettä. Puolustuspäässä suomalaisten apupuolustus osoittaa heräämisen merkkejä.

8 min: 11-10

Ottelu etenee nopeasti, kun kumpikaan joukkue ei juurikaan ota virheitä. Suomi liikuttaa palloa mainiosti, mutta Slovenia pystyy pitämään heittopaikat vähissä. Kumpikin joukkue vaikuttaa vielä ottavan alkuhikeä, ja asetelmia haetaan.

10 min: 14-12

Slovenian sentteri Uros Slokar osoittaa heittouhkaa upottamalla kolmosen saatuaan tilaa kaaren takana. Sasu Salin kaventaa tilannetta upottamalla kakkosen minuuttia ennen jakson päätöstä. Suomen kahden pisteen heitot uppoavat hyvällä prosentilla (6/8).

12 min: 18-15

Mikko Koivisto pääsee juoksemaan slovenialaisten pallonmenetyksen seurauksena helpon korin. Tuukka Kotille vihelletään jo kolmas virhe, kun hän rikkoo Slokaria. Tämä upottaa molemmat saamansa vapaaheitot.

14 min: 22-17

Suomi lepsuilee puolustuksessa, eikä joukkuepuolustus toimi. Slovenia saa muutamia todella helppoja koreja. Hyökkäyspäässä Slovenian aggressiivinen puolustus tekee Suomen hyökkäämisestä vaikeaa, eikä sinivalkoiset tunnu löytävän lääkkeitä siihen.

Suomi hämmentää vastustajaansa siirtymällä paikkapuolustukseen. Tämä toimiikin ainakin hetkellisesti.

16 min: 28-21

Jalkavammaa kisojen aikana potenut Hanno Möttölä vaihdetaan kentälle, ja hän upottaakin heti kakkosen kaukaa pussiin. Slovenian Goran Dragic vastaa tähän kuitenkin kolmosella. Seuraavasta korista vastaa jälleen Slokar, kun hän pussittaa toisen kolmosensa.

18 min: 36-26

Petteri Koposelle vihelletään virhe, ja Suomen joukkuevirheet ovat täynnä. Jako Lakovic pääsee vapariviivalle ja upottaa molemmat yritykset. Sasu Salinille vihelletään tekninen virhe erikoisesta tilanteesta, jossa tuomari näkee hänen filmanneen. Lakovic upottaa jälleen molemmat vaparinsa

20 min: 42-28

Suomen heittopeli on täysin tukossa, eikä joukkue onnistu kertaakaan kolmosissaan ensimmäisellä 20-minuuttisella (0/5). Slovenia käyttää korinalustan pituusylivoimaansa hyväkseen ja vie etenkin hyökkäyspään levypallot tylysti suomalaisten näpeistä. 20 minuutin pelin jälkeen Slovenia on ottanut peräti 11 hyökkäyslevypalloa. Suomen levypallot 3/9.

22 min: 44-35

Petteri Koponen rikkoo kuparisen suomalaisten kaukoheitoissa. Kolmosella hän kaventaa eron yhdeksään pisteeseen.

25 min: 49-41

Koposen kolmosen jälkeen Suomi saa hyvän vaihteen päälle. Kotti pääsee juoksemaan nopasta hyökkäyksestä kaksi pistettä, Shawn Huff upottaa nopeassa tahdissa kaksi peräkkäistä kolmosta - ja Suomi on jälleen mukana pelissä.

28 min: 51-43

Suomen puolustus rakoilee, ja Slovenia pääsee tekemään melko halpoja koreja. Kentälle vaihdettu Antti Nikkilä teke Suomen ainoan korin pitkään aikaan.

30 min: 54-48

Henrik Dettmann heittää jälleen Tuukka Kotin kentälle, ja joukkueen peli alkaa jälleen luistaa. Teemu Rannikko ruokkii Kottia komeilla syötöillä, ja ikitaistelija Kotti tekee minuutissa viisi arvokasta pistettä.

32 min: 60-49

Slovenian 210-senttinen Erazem Lorbek painii Nikkilää vastaan, mutta taitavat liikkeet ovat liikaa suomalaispuolustukselle. Suomalaisten hyökkäyspelaaminen menee jälleen slovenialaispuristuksessa jumiin.

34 min: 60-51

Kotille neljäs virhe, tällä kertaa hyökkäyspäässä. Dettmann ottaa Kotin jälleen vaihtoon. Suomi yrittää horjuttaa vastustajaansa jälleen paikkapuolustuksella ja onnistuu siinä. Slovenian neljä hyökkäystä päättyy pisteettöminä.

36 min: 60-51

Suomella on ratkaisun avaimet, kun Slovenia tuskailee hyökkäyspelissään. Suomalaisten kiri ei kuitenkaan ota tuulta alleen, kun hyökkäyspäässä tulee harmittavia pallonmenetyksiä.

37 min: 63-51

Lakovic päättää Slovenian pitkän pisteettömän jakson upottamalla kolmosen. Slovenian päädyssä kori on kuin kirottuna, ja Koponen ja Muurinen yrittävät vuorollaan turhaan saada palloa renkaan läpi.

38 min: 63-51

Kotille vihelletään viides virhe, ja hän joutuu jännitämään loppuminuutit vaihdosta. Slovenia jäädyttää peliä tehokkasti, eikä Suomi pääse pelaamaan omaa peliäänsä. Suomi on saanut neljänneksellä aikaan vain kolme pistettä. Muurinen pääsee yrittämään korin alta, mutta vaikeasta asennosta heitto ohi.

39 min: 63-54

Huffille pelataan heittopaikkaa kaaren taakse. Häntä rikotaan ja Huff pääsee vapariviivalle. Huff upottaa kaikki yritykset ja pitää Suomen toiveita voitosta elossa.

40 min: 67-60

Suomi pelaa viimeisiä hetkiä hyvin, mutta ratkaisupaikoissa heittokäsi tärisee. Lee junior pääsee yrittämään kaventamista 20 sekuntia ennen summeria, mutta heitto meni ohi, ja Slovenia kuittaa voiton ottelusta.