Suora

  • Elävä arkisto esittää

Möttölä Suomen joukkueesta: Täällä ei pysty murjottamaan

Hanno Möttölän nivusvamma ei jättänyt häntä rauhaan koripallon EM-kisoissa. Sloveniaa vastaan vain viisi minuuttia pelannut konkaripelaaja toivoo kuitenkin, että Suomen taistelu Liettuassa olisi innostanut suomalaisia.

urheilu
Ville Vuorinen

Möttölä loukkasi nivusensa alkusarjan viimeisen, Montenegro-ottelun alkulämmittelyssä. Vamman vuoksi Möttölä joutui seuraamaan viikon verran joukkueen taistelua vaihtopenkiltä. Se ei ollut helppoa, joten vamman uusiutuminen Slovenia-ottelussa oli entistäkin raskaampaa.

- Viikon tauon jälkeen sain viisi minuuttia pelattua. Aika raskasta. Olo oli kuin pikku pojalla karkkikaupassa, ja oli kovat odotukset tähän otteluun. Jalat toimi unelmasti, mutta kyllä tiesimme, että riskillä mennään. Mutta ei ollut varaa huilata ekstra viikkoa, Möttölä perustelee päätöstään pukea peliasu ylleen Sloveniaa vastaan.

Vaikka loukkaantuneena oli raskasta seurata omien taistelua, toteaa Möttölä joukkueen hyvän fiiliksen pitäneen hänet positiivisena.

- Jos jossain joukkueessa pitää olla hajalla, niin se on tämä. Täällä ei pystynyt murjottamaan. Olen ollut useassa ammattilaisjoukkueessa, joissa joku on ollut hajalla tai itse on ollut hajalla, niin se on ollut aika paljon yksinäisempää puuhaa.

Ottelu Sloveniaa vastaan jäi lopulta Suomen viimeiseksi tämänvuotisessa EM-turnauksessa. Möttölän mukaan ottelu kaatui enemmän tai vähemmän kokemattomuuteen.

- Tämä oli varmaan turnauksen toiseksi tai kolmanneksi huonoin ottelumme. Aika monta hukattua lay-upia ja muutama puolustuspään virhe, ja ensimmäiset 10 minuuttia olimme aika hermostuneita, ei sitä käy kieltäminen. Mutta jos tästä jotain voi ottaa mukaan, niin Suomi pääsi mukaan peliin hyvin nihkeällä pelillä koripallon suurvaltaa vastaan.

Suomen joukkueen upea eteneminen jatkopeleihin on nostanut koripallon näkyvyyttä mediassa. Möttölä toivookin, että he olisivat toimineet esikuvina ja piristyksenä pimenevässä syksyssä.

- Jos edes muutama tyttö tai poika valitsee tämän meidän pariviikkoisen jälkeen koripallon lajikseen, on se parasta, mitä me voimme Suomen koripallon tulevaisuudelle tehdä.

- Ja toivottavasti suomalaiset ovat saaneet positiivista ajateltavaa, kun kesälomat ovat loppuneet, niin ettei ole tarvinnut miettiä vain töihin paluuta. 12 jätkää on pisteänyt kaiken peliin Suomi-paita päällään, emmekä jääneet kertaakaan jalkoihin. Nyt yksikään toimittaja ei pysty puhumaan enää mistään mitä tapahtui 16 vuotta sitten, Möttölä toteaa.

Lähteet: YLE Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat