Suora

  • Leluja ja lentopalloa
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kylmäkorpi voitti maaradan MM-kultaa

Maaradan MM-finaalisarjan viimeinen kilpailu ajettiin myöhään lauantai-iltana Morizessa Ranskassa. Joonas Kylmäkorpi ajoi kolme ensimmäistä erää niin hyvin, että uusi maailmanmestaruutensa.

urheilu
Joonas Kylmäkorpi.
Tomi Nevaperä

Hallitseva mestari Joonas Kylmäkorpi lähti sarjan päätösosakilpailuun 15 pisteen johtoasemassa ennen Saksan Richard Speiseriä, joka oli käytännössä enää ainoa uhka suomalaisen toiselle peräkkäiselle mestaruudelle.

Kylmäkorpi aloitti kilpailun vahvasti voittamalla ensimmäisen eränsä ja onnistui siinä kukistamaan Speiserin. Toisen eränsä Kylmäkorpi myös voitti ja kun Speiser jäi omassaan kolmanneksi tarkoitti se sitä, että kolmas sija seuraavasta erästä kruunaisi suomalaisen kauden 2011 maailmanmestariksi.

Kolmannessa erässään Kylmäkorpi tuli maaliin toisena Hollannin Dirk Fabriekin jälkeen ja maailmanmestaruus oli sinetöity. Lopuista eristään mestari keräsi pisteitä niin, että paikka kuuden parhaan finaalierään oli taattu. Siinä Kylmäkorven ajo hylättiin sisälinjarikkeen vuoksi mutta se ei enää ollut kuin kosmeettinen haitta, mestaruus oli jo taskussa.

- Aivan mahtava fiilis. Mestaruuden uusiminen on tosi mahtavaa. Kolme ensimmäistä erää sujui ihan loistavasti ja niissä pystyin mestaruuden varmistamaan. Sen jälkeen oli keskittyminen vähän hankalaa, vaikka kyllä minä vielä tosissaan lähdin päätöskilpailustakin voittoa hakemaan.

- Finaalissa sain huonon startin ja pölyä oli niin paljon, että ajauduin sisälinjan väärälle puolelle. Siitä se hylkäys sitten tuli. Kokonaisuutena kausi on mennyt todella hyvin, Marcel Gerhard on tehnyt hienon työn kaluston suhteen ja en tainnut keskeyttää yhtään erää tekniseen vikaan. Pystyin ajamaan koko kauden tasaisesti hyviä sijoituksia, vaikka osakilpailuvoittoja ei tullutkaan kuin yksi, kertoi Kylmäkorpi.

Toinen suomalainen Aki-Pekka Mustonen oli myös hyvässä vireessä Morizen radalla. MM-pisteitä kertyi 10, enemmän kuin kertaakaan tällä kaudella ja sijoitus komeasti kahdeksas. MM-finaalisarjan loppupisteissä Mustonen oli 17.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat