Suora

  • Katowice Minor CS:GO
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Joko nyt, Tampereen Classic?

Salibandyväki on saanut Tampereella nauttia jo useamman vuoden ajan hienoista ottelutapahtumista ja menestykseen kykenevistä joukkueista, mutta SM-mitalit ovat kiertäneet Classicin kaukaa viimeisen kolmen kauden aikana.

urheilu
Lassi Vänttinen
YLE

Tälläkin kaudella Classic kuuluu ennakkosuosikkien joukkoon, eikä vähiten erinomaisesti onnistuneiden pelaajasiirtojen takia.

Classicissa puhalsivat kesän aikana muutoksen tuulet ja tuulet toivat mukanaan Sveitsissä pelanneet Jami Mannisen, Petri Hakosen, Asser Jääskeläisen ja Mikko Leikkasen. Kun tämän lisäksi naapuriseura KooVee menetti ykkösketjunsa Classiciin, on päävalmentaja Ray Backmanilla huima nippu kasassa.

Lähtijöiden osalta Classic voi kirjata menetysten sarakkeeseen maalivahti Tomi Ikosen (Tapanilan Erä), mutta kun vahvistusten sarakkeesta löytyi KooVeen Pekka Nieminen, ei Classicin menestys jää maalivahdistakaan kiinni.

- Kyllähän joukkueesta löytyy huippupelaajia jokaisella pelipaikalle. Se tuo omat haasteensa, mutta onpahan siinä vaihtoehtoja, jos jollain ei kulje. Tällä hetkellä joukkueessa on se meininki, että jokainen taistelee pelipaikastaan. Se myös pelaa, joka ansaitsee pelata, Classicin valmennusjohtoon kuuluva Tero Karppanen kuvaili.

Uusien tulijoiden lisäksi Classicilla on riveissään myös viime kaudelta tuttuja tähtiä, kuten maailmanmestarit Lassi Vänttinen ja Mika Savolainen, sekä miesten maajoukkueessa debyyttinsä juuri tehnyt Nico Salo.

Nuorten maailmanmestaruuden Suomen kapteenina voittanut Salo, 17, on yksi alkavan liigakauden mielenkiintoisimmista pelaajista.

- Itsekin joudun tosissani taistelemaan peliajasta. Siellä helposti lentää penkin päähän, jos ei peli kulje. Oma tavoitteeni onkin päästä mahdollisimman paljon kentälle, pelata vielä nuorten maajoukkuepelejä ja koittaa päästä jatkossakin miesten maajoukkuekuvioihin, Salo kertoi.

Viime kaudella Classic jyräsi runkosarjan voittoon oltuaan syyskaudella peräti 14 ottelun voittoputkessa. Kova meno hyytyi kuitenkin pudotuspeleissä ja tuloksena oli neljäs sija. Tälle kaudella suunnitelma onkin selvä.

- No ei ainakaan voiteta runkosarjaa, se ei tuntunut toimivan, valmentaja Karppanen nauroi.

Lähteet: Jyri Kivimäki, YLE Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat