Olli Kunnari - liigan kuumin paluumuuttaja

Lentopalloliigan mestaruutta hamuava VaLePa räjäytti toukokuussa todellisen siirtopommin, kun se ilmoitti tehneensä sopimuksen pitkäaikaisen maajoukkueen yleispelaajan Olli Kunnarin kanssa.

urheilu
Olli Kunnari
YLE

Kun pelaajalla on plakkarissaan muun muassa Kreikan ja Suomen mestaruudet, Ranskan, Kreikan ja Puolan cup-mestaruudet, Ranskan ja Suomen liigan All Star -titteli, maailmanliigan vastaanottotilaston nelossija, EM-kisojen toinen sija vastaanotoissa ja kolmossija syötöissä, niin mikä tahansa liigaseura ottaisi moisen pelaajan riveihinsä innosta kiljuen.

Eipä siis ihmekään, että Olli Kunnarin paluu VaLePaan on innostanut niin joukkuetta, mestaruusliigaa kuin kotimaista lentopalloa.

- Tuntuu hyvältä palata takaisin, liigauransa vuonna 2000 juuri VaLePassa aloittanut Kunnari totesi.

- Kun tulin takaisin kotiin EM-kisoista, ei tarvinnutkaan pakata laukkuja uudelleen ja lähteä maailmalle.

Seitsemän ulkomaanvuoden jälkeen Kunnari osaa arvostaa perhe-elämän ja lentopallon pelaamisen yhdistämistä tutuissa maisemissa. Hän korostaa, ettei ole tullut Suomeen jäähdyttelemään, vaan aikoo pelata yhä tosissaan.

- Liigassa riittää haastetta. Naureskellen ei tule mitään, hän totesi ja sanoi Suomen mestaruuden voittamisen olevan suuri haaste.

"Paperilla joukkue on hyvä"

VaLePan valmentaja Ugis Krastins tietää, että Kunnari on hänen joukkueelleen todella iso pelaaja. Jo se, että viime vuoden hopeajoukkueen runko pysyi hyvin kasassa tähän vuoteen ja se sai pari kotimaista pelaajaa lisää, tekee sastamalaisista yhden liigan suurimmista ennakkosuosikeista. Kun tähän lisätään vielä liigan kuumin nimi, Olli Kunnari, on Krastinsilla näpeissään kivikova kokoonpano.

- Paperillahan joukkue näyttää hyvältä ja kyllä se on sitä kentälläkin. Olen ollut harjoituksissa mukana vasta tämän viikon, mutta meillä on ollut hyvä ote. Halua menestyä löytyy, Kunnari vakuutti.

- Tietenkin tässä vaiheessa on vielä paljon parannettavaa, mutta meillä näyttää olevan joukkueellinen pelimiehiä kasassa.

Ranskan, Puolan, Kreikan ja Turkin pelikentät kolunneella pelaajalla on VaLePan kanssa nyt yksivuotinen sopimus allekirjoitettuna. Jääkö Kunnari pysyvästi Suomeen, on vielä kysymysmerkki.

- Mennään kausi kerrallaan ja katsotaan, miten Suomessa elo ja olo sujuu, hän naurahti.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat