1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Milan riisuttiin aseista Juventuksen uudella areenalla

Juventuksella oli hieno ilta upouudella kotistadioinillaan. Torinolaisseura löi Italian jalkapallon Serie A:n hallitsevan mestarijoukkueen AC Milanin 2-0.

Kuva: EPA

Juventuksella oli ottelun avauspuoliajalla lukuisia maalipaikkoja, mutta Christian Abbiati Milan-maalilla sai pidettyä pallot maaliviivan kentän puolella.

Toisella puoliajalla Juventuksen hallinta kävi entistä selvemmäksi, mutta painostus kokretisoitui maalin muodossa vasta aivan ottelun viimeminuuteilla. Claudio Marchisio murtautui näyttävän seinäpelin päätteeksi maalintekopaikkaan, ja lopulta Milanin puolustaja Daniele Boneran purkuyritys kimposi Marchision kautta Milanin maaliin.

Hetki maalin jälkeen Milanin Kevin-Prince Boateng otti todella typerällä tavalla toisen keltaisen korttinsa ja lensi kentältä. Hän yritti ilmeisesti läpsäistä palloa puskutilanteessa Giorgio Chiellinin kanssa, mutta onnistuikin raapaisemaan Juventuksen puolustajalle vertavuotavan haavan silmäkulmaan.

Marchisio viimeisteli loppulukemat Abbiatin avustuksella. Hän laukoi pallon suoraan ilmasta kohti Milanin maalia, ja pallo solahti torjuntaan laskeutuneen maalivahdin längistä verkkoon.

Voitolla Juventus nousi maalieron turvin sarjan kärkeen. Sillä on Udinesen tavoin kasassaan viiden kierroksen jälkeen 11 pistettä, mutta tehtyjen maalien sarake nostaa torinolaiset sarjan kärkipaikalle.

Milanin tilanne on huomattavasti ankeampi. Joukkue on sarjataulukon tyvipäässä 15:llä sijalla viisi pistettä saldonaan. Tosin AC Milan on paikalliskilpailija Interiä edellä, sinimustat ovat sijalla 17.