Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Närbild

McLaren hamuaa voittoa juhlakisassa

Etelä-Korean F1-osakilpailu on McLaren-tallille juhlakilpailu, sillä kyseinen kisa on tallin 700. kilpailu formula ykkösissä. Tallissa toivotaan juhlien huipentuvat kisan voittoon, ja ainakin harjoitusten perusteella tilanne vaikuttaa lupaavalta.

urheilu
Jenson Button.
Jenson Button (Arkistokuva)EPA

McLarenin kuljettajat Lewis Hamilton ja Jenson Button olivat Etelä-Korean GP:n perjantain harjoitusten nopeimmat kuskit. Button jahtaa toista peräkkäistä voittoaan, sillä hän valloitti myös edellisen Japanissa ajetun osakilpailun.

- Meillä on ollut vain muutama päivä aikaa juhlia sitä voittoa. Mutta toivottavasti onnistumme jättämään sen taaksemme ja menestymään täällä, totesi tallipäällikkö Martin Whitmarsh.

F1-talleista vain Ferrari on ollut mukana pidempään kuin vuonna 1966 perustettu McLaren.

- Olemme todella ylpeitä siitä. Ystävämme Ferrari on ollut kuvioissa vieläkin pidempään, mutta 700 osakilpailua on silti merkittävä merkkipaalu. Olisi mukava ajatella, että olemme mukana vielä toiset 700 kilpailua.

Kuljettajien MM-taisto on jo ratkennut Red Bull -kuski Sebastian Vettelin eduksi. Valmistajien MM-pisteissä kisa ei ole vielä ratkennut, mutta itävaltalaistalli vie senkin mestaruuden, mikäli he saavuttavat Yeongamin osakilpailussa enemmän pisteitä kuin McLaren.

Lähteet: YLE Urheilu - Reuters

Suosittelemme

Tuoreimmat