Suora

  • "Äiti, anna mä menen": Mikael Hagelstam muutti 13-vuotiaana ulkomaille tanssin vuoksi eikä välitä, kun virolaisvalmentajat huutavat hänen tuhlaavan vanhempiensa rahoja
  • Urheiluruutu

Ex-maajoukkuehiihtäjä: Voittajia vaikea löytää

Viime kauteen kilpahiihtouransa päättänyt Pirjo Muranen on seurannut huolestuneena sivusta hiihtäjien sopimuskiistaa Maastohiihto ry:n kanssa. Murasen mukaan on itsestään selvää, että tapaus vaikuttaa urheilijoiden kauteen valmistautumiseen.

urheilu
Pirjo Muranen
YLE

- Eihän tämä hyvältä vaikuta. Vielä kun kohta ollaan jo kauden kynnyksellä ja pitäisi hommien olla selvät, mittavan uran maajoukkueessa tehnyt Muranen totesi.

- Tämä olisi pitänyt hoitaa jo keväällä, mutta oman aktiiviaikani aikanakin näistä taisteltiin usein vähän turhan myöhään.

Murasen mielestä on harmillista, etteivät osapuolet pysty hoitamaan sopimusneuvotteluja asiallisesti, joustavasti ja neuvottelevasti. Hän uskoo tälläkin tapauksella olevan vaikutuksensa urheilijoihin.

- Totta kai se vaikuttaa, kun nyt suurelta osalta jäi Italian tärkeä korkeanpaikanleiri pois. Moni oli tähän leiriin panostanut , että siellä saisi tehtyä hyviä treenejä. Nyt leiritystä joudutaan lähteä hakemaan muualta.

Murasen mukaan on turhauttavaa, että urheilijat ja valmentajat joutuvat panemaan energiaansa riitelyyn eivätkä voi keskittyä olennaiseen asiaan eli harjoitteluun. Hänen mielestään tällaisesta on vaikea löytää voittajia.

- Tällaiset taistelut ovat ikäviä. En tiedä, pitäisikö tällaiseen hakea jo ylemmältä taholta sovittelijoita, hän hymähti.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat