Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kärpät maistoi Suikkasen käärmekeittoa

Pelicans ei luopunut SM-liigan piikkipaikasta, vaan poimi 3-2-voiton Raksilasta. Kärppien loppukiri jäi tolppakudin päähän tasoituksesta. - Pelicans puolustaa hyvin ja loistava maalivahtipeli tekee maalinteon vaikeaksi, näki Kärppien Hannu Aravirta.

urheilu
YLE

Ennakkoasetelma:

Hurjassa syysliidossa ollut Pelicans saapui ensimmäistä kertaa Ouluun liigaa johtavana joukkueena. Eilisellä voitollaan lahtelaiset ykköspaikan nappasivat Kalpalta. Kotijoukkue Kärpät avitti Pelicansia voittamalla eilen juuri kärkijoukkueena olleen kuopiolaisjoukkueen Niiralassa 4-1. Kykenikö oululaisjoukkue toiseen perättäiseen kärkijouklkueen kaatoon?

Pelicans kierrättää pelaajia. Eiliseltä oli pois Teemu Rinkinen ja Tero Koskiranta hyökkäyksestä sekä Jyri Marttinen puolustuksesta. Heitä paikkasivat Raksilassa Haukiputaan kasvatti Kari Sihvonen ja Marko Pöyhönen hyökkääinä ja Joonas Hurri puolustajana.

Nivusvaivat lisääntyivät eilen Kärpissä, kun Joonas Donskoi ei kyennyt pelaamaan. Juha-Pekka Haataja oli eilen pois perheenlisäyksen vuoksi. Tänään kuitenkin tuor poikalapsen isä Haataja oli metsästämässä kauden avausmaaliaan..Puolustuksesta uupuivat edelleen Oscar Eklund ja Ville Mäntymaa.

Haukkasiko Pelicans isäntäjoukkueen isojen leukojensa väliin? Vai kykenikö Kärpät kotikaukalossaan yhtä petomaiseen esitykseen kuin eilen Kuopiossa?

Ratkaisu:

Avauserä mentiin vauhdikkaasti ja yleisöönmenevästi. Kärpät oli lievästi hallitsevampi, mutta isokokoinen maalivahti Niko Hovinen nollasi isäntien maukkaatkin tekopaikat. Pelicans puolestaan ei hukannut paikkojaan. Vierailija teki 18 sekunnin välein kaksi maalia.

Ensin Janne Tavi napautti ilmasta avausmaalin ajassa 17.07. Jarkko Immonen pohjusti maalin nostollaan. Hetken kuluttua Tommi Paakkolanvaara ohjasi maalin edestä Markus Seikolan toimituksen ohi maskissa olleen Ville Hostikan. Isännille jäi hallinnasta huolimatta erästä vain luu käteen.

Toisessa erässä vieraiden luisteluvauhti selvästi parani ja isännät jäivät pahasti jälkeen. Hallinnastaan huolimatta Pelicans ei meinannut saada lisämaaleja. Erän lopussa puolustaja Aaron Brocklehurst nousi upealla vauhdilla maalille, ja irtokiekosta Matias Loppi maalasi 0-3:een. Arttu Luttiselle toinen syöttöpiste maaliin ,joka syntyi henkisesti tärjeään aikaan 38.55.

Kolmannessa erässä Kärppien takaa-ajo oli lähellä onnistua. Kaksi nopeaa maalia reilun minuutin sisällä nosti kotijoukkueen hurmokseen. Tasoituskin oli lähellä, mutta Atte Ohtamaan tolppalaukaus kimmahti kentälle.

1-3-kavennuksesta vastasi ohjauksellaan Juho Keränen, kun Mikko Lehtonen aloitusvoiton jälkeen laukoi viivasta ajassa 51.10. Reilun minuutin kuluttua Keränen (1+1) laukoi ja Joonas Komulainen hoiti irtokiekosta toisen maalin isännille. Kotijoukkue yritti ilman maalivahtia lopussa, mutta Pelicans puolusti maltilla johtoaan.

Kommentit:

Pelicansin päävalmentaja Kai Suikkanen oli hyvillään, että voittaminen onnistuu kärkipaikaltakin.

- Aiemmin on kärkikamppailuissa oltu ihan pihalla. Jotain on niistä opittu, kun pystyttiin voittamaan toinen kärkipään joukkue. Ensimmäisessä erässä oltiin ihan kusessa, kun Kärpät tuli tosi lujaa ja vauhdilla. Erityisesti heidän hyökkääjiensä kanssa oltiin silloin vaikeuksissa.

- Toisessa erässä homma kääntyi meille ja se oli parasta meiltä. Kolmannessa sitten päästettiin Kärpät hurmokseen ja loppu oli selviytymistaistelua, jossa maalivahti Niko Hovisen panos oli merkittävä. Matias Loppi pääsi maalintekoon, se oli positiivista. Kympin joukkoon tässä edelleen on tavoite, huulitteli Suikkanen.

Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta myönsi lahtelaisten kovuuden.

- Jos pelataan 60 minuuttia, joista toinen hallitsee 35 minuuttia ja toinen 25 minuuttia, niin on selvä kumpi voittaa. Pelicans puolustaa hyvin ja loistava maalivahtipeli tekee maalinteon vaikeaksi. He voittivat oikeutetusti. Keränen ja Komulainen pelasivat Kuopiossa Viuhkolan kanssa hyvin ja jatkoivat tänään samalla tavalla.

- Myös Kemppaisen kenttä on stabiili koostumukseltaan. Muita kenttiä pitää miettiä tiistaihin asti, että saataisiin tehoja laajemmalle. Miksi ei pelata sillä nöyryydellä, ilmeellä ja ilolla kuin 10 minuuttia, peräsi Aravirta omiltaan.

Muuta:

6555 katsojaa näkivät vauhdikkaan kamppailun, jossa jännitys säilyi loppuun asti.

- Nyt pitää harjoitella parin huilipäivän jälkeen hyvin ja pelata seuraavassa pelissä yhtä hyvin kuin nyt 20 minuuttia.

- Ollaan kotiyleisölle voitto velkaa ensi torstaina SaiPaa vastaan, tiivisti hyvään vireeseen päässyt Kärppien laitahyökkääjä Juho Keränen.

Lähteet: Yle Urheilu - Pekka Pietilä Oulu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat