Suora

  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Hiihdon Suomen Cup viestit
  • Katowice Minor CS:GO
  • Lentopallon CEV-cup: VaLePa - Kladno
  • Lentopallon Challnege-cup:PerPo - Poitiers
  • Supercoppa Juventus - Milan

Nieminen kolmatta kertaa Tukholman finaaliin

Jarkko Nieminen nähdään sunnuntaina kolmannen kerran Tukholman ATP-tennisturnauksen loppuottelussa. Hyvässä vireessä oleva suomalainen nujersi lauantain välierissä yhdysvaltalaisen James Blaken erin 7-6(7-5), 5-7, 6-2. Sunnuntaina kello 16 alkavaa finaalia voi jännittää suorana TV1:stä ja YLE Urheilun nettisivuilta.

urheilu
Jarkko Nieminen
EPA

Kauden ensimmäisessä finaalissaan pelaava Nieminen kohtaa finaalissa ykkössijoitetun Gael Monfilsin, joka nujersi välierissä kanadalaisen Milos Raonicin erin 6-7(8-10), 6-4, 6-3.

31-vuotias Blake on ollut parhaimmillaan maailmanlistalla neljäntenä, mutta tuoreella maailmanlistalla yhdysvaltalainen on sijalla 69. Niemisen sijoitukseen maailmanlistalla (ATP-73) on luvassa kohennusta, sillä suomalaisen tie ATP 250 -turnauksessa nousi pystyyn viime vuonna välierissä.

Nieminen on menestynyt Tukholman turnauksessa poikkeuksellisen hyvin, sillä tennisässä on edennyt Ruotsissa finaaliin tätä ennen jo kahdesti (2001 ja 2006). Lisäksi hän on pelannut turnauksen välierissä kaksi kertaa.

Blake ja Nieminen ovat kohdanneet nyt kahdeksan kertaa, joista Blake on vetänyt pidemmän korren kuusi kertaa. Kaksikko on kohdannut Tukholmassa kaikkiaan jo neljä kertaa, joista Nieminen on ollut parempi kahdessa viimeisessä.

Sisukas taistelu kantoi hedelmää

Ottelu alkoi molemmilta huterasti, kun Blake mursi heti suomalaisen avaussyötön ja Nieminen teki heti seuraavassa pelissä vastamurron. Nieminen sai murrosta selvästi lisää itseluottamusta ja piti helposti seuraavan syöttönsä. Myös Blake pääsi otteluun paremmin sisään ja avauserän ratkaisu nähtiin vasta katkaisupelissä. Nieminen vei katkaisupelin pistein 7-5, kun hän hyödynsi toisen eräpallonsa. Tasainen avauserä kesti 47 minuuttia.

Niemisellä oli toisessa erässä hyvä mahdollisuus ottaa erä haltuunsa, kun hän mursi yhdysvaltalaisen kolmannen syöttövuoron, mutta taisteleva Blake kuittasi Niemisen seuraavan syötön puhtaasti. Toisen kerran Niemisellä oli mainio iskupaikka tilanteessa 5-5, kun suomalaisella oli neljä murtopalloa Blaken syöttöön. Blake taisteli sinnikkäästi ja piti lopulta oman syöttönsä. Nimisen peli meni hetkeksi sekaisin ja Blake hankki Niemisen syöttövuorolla kolme eräpalloa, joista hän hyödynsi kolmannen. Erä kirjattiin Blakelle luvuin 7-5.

Ratkaiseva erä alkoi samalla tavalla kuin ensimmäinenkin, kun molemmat mursivat toistensa ensimmäiset syötöt. Nieminen otti suitset kuitenkin nopeasti käteensä Blaken toisessa syöttövuorossa, kun maskulainen mursi Blaken syötön. Kypsiä otteita läpi koko turnauksen esittäneen Niemisen finaalipaikka oli varma, kun suomalainen mursi Blaken syötön 4-2-tilateessa ja piti oman syöttönsä.

Nieminen pehmitti Blaken reilussa kahdessa tunnissa.

Ottelu lähetetään suorana TV1:llä sekä YLE Urheilun nettisivuilla kello 16 alkaen.

[Nettilähetystä voit seurata tästä linkistä.](http://areena.yle.fi/player/index.php?stream=3347&language=fi)

Lähteet: YLE Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat