Kummola jyrähti: Granlund pelaa MM-kisoissa

Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola ampui alas Hufvudstadsbladetin torstain uutisen, jonka mukaan HIFK olisi estämässä Mikael Granlundin matkan nuorten MM-kisoihin. Kummolan mukaan Granlundin mukanaolo on varmistettu jo tovi sitten.

urheilu
Kalervo Kummola
Tomi Hänninen

- Tämä tapaus on täysin selvä. Se on keskusteltu selväksi Granlundin agentin, HIFK:n puheenjohtajan Timo Everin ja päävalmentaja Petri Matikaisen kanssa. Tässä ei ole mitään epäselvyyksiä: lähdemme sinne parhaalla mahdollisella joukkueella. En tiedä, mistä tällaiset jutut ovat lähteneet liikkeelle, Kummola ihmettelee.

Alle 20-vuotiaiden MM-kisoista on joistain joukkueista - lähinnä Kanada - yleensä jäänyt pois muutama huippupelaaja, mutta käytännössä vain NHL-seurat ovat voineet kieltää pelaajiaan osallistumasta.

- Meillä on sopimus liigan ja liiton välillä. Pohjois-Amerikassakin tämä koskee lähinnä alle 18-vuotiaiden MM-kisoja, jotka pelataan samaan aikaan (Kanadan junioriliigojen) playoffien kanssa. Heillä on jotain tällaisia sopimuksia, mutta tämä ei koske Suomea, Kummola vahvisti.

19-vuotias Granlund on ollut kenties Suomen seuratuin jääkiekkoilija viime kevään maailmanmestaruuden jälkeen. Nuorta miestä on revitty joka suuntaan, ja jopa Kummola myönsi, että jossain vaiheessa Granlundin pitää saada lepoa, jotta hän on lyönnissä kevään MM-kotikisoissa.

- Helmikuun maajoukkuetauolla olisi valmentajien varmasti syytä miettiä, että Granlund pääsisi lataamaan kevättä varten akkujaan. Se on sitten sen ajan murhe, Kummola pohti.

Alle 20-vuotiaiden MM-kisat alkavat Kanadassa 26. joulukuuta.

Lähteet: YLE Urheilu / Ilkka Palomäki

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat