Lewis Hamilton aikoo parantaa tapansa

Formula 1 -sarjan vuoden 2008 maailmanmestari Lewis Hamilton aikoo ensi kaudella keskittyä paremmin työhönsä. Vaikean F1-kauden jälkeen Hamilton myöntää, että hänen oma ajamisensa on ollut suurin este menestykselle.

Kuva: EPA

Hamilton kertoi Autosport-lehden haastattelussa, että hän on töpeksinyt tämän kauden menestysmahdollisuutensa niin radalla kuin sen ulkopuolellakin. Omaa ajamistaan kritisoinut Hamilton kertoi harvinaisen avoimesti, mitä hänen tulee tehdä, jotta paluu kärkikuljettajaksi onnistuisi.

- Tämä ei ole ollut paras kauteni, on ollut paljon ylä- ja alamäkeä. Totta kai olisimme toivoneet nopeampaa autoa, mutta talli on tehnyt loistavaa työtä, jotta olemme nousseet kauden aikana Red Bull -tallin ykköshaastajaksi. Siihen eivät ole muut tallit pystyneet, Hamilton sanoi.

- Oma ajamiseni on ollut suurin riskitekijä menestyksen tiellä tällä kaudella. Voin parantaa paljon, ja siihen pyrin ensi kaudella. Lisäksi minun täytyy pysyä kaukana tuomariston toimistosta, jossa olen viettänyt aivan liian paljon aikaa, Hamilton jatkoi.

Hamilton erosi kuluvan kauden aikana supertähti-tyttöystävästään, laulaja Nicole Scherzingeristä. Hamilton myönsi, että F1-sarjassa menestyäkseen keskittyminen ei voi herpaantua hetkeksikään.

- Elämä on kuin palapeliä, kaikkien palasten tulisi olla kohdallaan. F1 on äärimmäisen kovaa kilpailua, jossa ajatusten täytyy pysyä kirkkaina. Pitää pystyä elämään ja hengittämään F1-sarjaa. Muulle ei ole sijaa. Yritän eliminoida elämästäni muut häiriötekijät, en tietenkään perhettäni tai sellaista, mutta kaiken muun, joka voi sotkea keskittymiseni, Hamilton lupasi.