Suora

  • Närbild
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kvitova voitti WTA-mestaruusturnauksen

Tshekin Petra Kvitova on voittanut tenniksen naisten WTA-mestaruusturnauksen Istanbulissa. Hän kukisti sunnuntain loppuottelussa valkovenäläisen Victoria Azarenkan erin 7-5, 4-6, 6-3.

urheilu
YLE

Tämän vuoden Wimbledon-voittaja Kvitova aloitti ottelun väkevästi ja karkasi nopeasti jo 5-0-johtoon. Azarenka heräsi ja voitti sen jälkeen viisi peliä perätysten, mutta Kvitova vei kuitenkin kaksijakoisen avauserän nimiinsä.

Toisessa erässä 1-1-tilanteessa Azarenka onnistui syötönmurrossa. Kvitova mursi takaisin, mutta menetti heti perään uudestaan syöttönsä. Sen jälkeen edettiin tasatahdissa, joten valkovenäläinen tasoitti erävoitot 1-1:een.

Kolmas erä oli Kvitovalta vahva. Hän mursi heti alkuun, eikä enää luopunut johdostaan. Tshekki ratkaisi otteluvoiton noin kahden ja puolen tunnin urakoinnin jälkeen.

Turnauksessa kolmanneksi rankattu Kvitova, 21, nousee ykkössijan myötä naisten maailmanlistan kakkoseksi. Palkintorahaa hän kuittasi Istanbulista 1,24 miljoonaa euroa.

- Minusta tulee maailman kakkonen, ja ensi vuodesta tulee erilainen. Saatan olla jatkuvasti suosikki, ja meidän on katsottava tilannetta. Siitä tulee minulle outoa, tuumi Kvitova.

Hänen seuraava haasteensa on edessä jo ensi viikolla, kun Tshekki kohtaa Fed Cupin loppuottelussa Moskovassa Venäjän.

Lähteet: YLE Urheilu - AFP

Suosittelemme

Tuoreimmat