Suora

  • Assembly Winter 2020: CS:GO -turnauksen lohkovaihe, perjantai
  • Mäkihypyn miesten kilpailu, Rasnov
  • Mäkihypyn miesten kilpailu, Rasnov
  • Hävinnyt hymy: Jesse Puljujärvi kadotti ilon NHL:ssä - palatessaan hän haluaa olla oikeasti valmis
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

”Wozniacki ei ole maailman paras pelaaja”

Vaikka Caroline Wozniacki päättää WTA-pisteiden mukaan kauden naisten tenniksen ykköspelaajana, ei hän ole entisen miesten ykköspelaajan Mats Wilanderin mielestä tämän hetken maailman paras naispelaaja.

urheilu
Caroline Wozniacki
EPA

21-vuotias tanskalainen ei onnistunut pääsemään WTA-mestaruusturnauksessa Istanbulissa välieriin asti, sillä hän voitti lohkovaiheessa ainoastaan yhden ottelun. Hän ei ole onnistunut urallaan voittamaan suuria turnauksia, ja omalla urallaan seitsemän Grand Slam –voittoa ottanut Mats Wilander pitääkin WTA-mestaruusturnauksen juuri voittanutta Tshekin Petra Kvitovaa luonnollisena ehdokkaana parhaan pelaajan valtaistuimelle. Kvitova voitti tänä vuonna myös Wimbledonin tennisturnauksen.

- Ranking ei kerro välttämättä sitä, kuka on maailman paras pelaaja. Se kertoo enemmänkin, kuka on tasaisin pelaaja, ruotsalaispelaaja totesi.

- Hän (Wozniacki) ei todellakaan ole maailman paras pelaaja parhaimmillaan, mutta jos verrataan pelaajia huonoimmillaan, hän on kenties tuolloin maailman paras.

Wozniackin cv:stä ei löydy Grand Slam –turnausten voittoja, ja hän on saavuttanut ainoastaan yhden loppuottelupaikan: USA:n avoimissa vuossa 2009. Hän on kuitenkin voittanut urallaan 18 WTA-turnausta.

- Hänen (hyvän ja huonon pelin) eronsa on hyvin pieni, hän on hyvin tasainen. Mutta pelaako hän ollakseen maailman paras ja tehdäkseen paljon rahaa vai pelaako hän voittaakseen Grand Slameja? Sitä täytyy kysyä häneltä, Wilander totesi.

- Hän voi voittaa pieniä turnauksia, mutta emme tiedä, onko hän henkisesti vahva voittamaan isoja turnauksia. Hänen päänsä kestää pelata tasaisesti, mutta emme tiedä, kestääkö se Grand Slam –turnauksen voittamista. Hänen pelinsä ei ole vielä valmista.

Wilander uskoo, että WTA-mestaruusturnauksen voiton myötä maailmanlistalla toiseksi nousseella Kvitovalla on kaikki, mitä tarvitaan suurten voittojen saamiseen.

- Kvitova tulee todennäköisesti pelaamaan vaihtelevasti, mutta henkisesti hän on tasainen. Hän pelaa aina hyökkäävästi ja aggressiivisesti. Hänellä on luontainen kyky tiedostaa, mitä hänen täytyy tehdä voittaakseen. Toisin kuin Caroline, hän on jo osoittanut, että hän pystyy nostamaan pelitasoaan voittaakseen Grand Slam –turnauksen.

Lähteet: YLE Urheilu - Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat