Suora

  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Jalonen Granlund-valinnasta: Itsestään selvää

Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen vakuutti, että Mikael Granlundin valinta Helsingin EHT-turnaukseen oli yksiselitteisesti pelillinen ratkaisu. Jalosen mukaan liitolta ei tullut painetta ottaa Granlundia mukaan MM-kotikisojen markkinoimiseksi.

urheilu
Jukka Jalonen
Tomi Hänninen

- Ainakaan minun suuntaan ei ole tullut koskaan painetta kenenkään pelaajan valinnan suhteen. Olen saanut ihan rauhassa valita kaikki pelaajat. Meille oli itsestään selvää, että hän on tässä joukkueessa. Ehkä se oli meille liiankin itsestään selvää. Ehkä se ei ollut alle 20-vuotiaille niin selvää. Raipen kanssa juttelimme reilu viikko sitten, ja kävimme asian läpi, Jalonen selvitti.

Viime syksynä Jalonen totesi YLE Urheilulle, että alle 20-vuotiaat pelaajat pyritään rauhoittamaan maajoukkuetoiminnasta syksyn ajaksi, jotta he voivat keskittyä vuodenvaihteen nuorten MM-kisoihin. Muun muassa keväällä 2010 MM-kisoissa pelannut Sami Vatanen jätettiin pois EHT-avauksesta vuosi sitten.

- Vatasen rooli viime syksynä ei ollut samanlainen kuin Granlundin nyt ja viime keväänä. Kyse on niin tärkeästä pelaajasta meille, että halusimme hänet mukaan tässä vaiheessa. Kaikki pelaajat ja tapahtumat pitää aina katsoa tapauskohtaisesti. Ei voi seinään hakata, ettei ikinä oteta tai otetaan aina joku mukaan, Jalonen linjasi.

Raimo Helmisen valmentajat alle 20-vuotiaat pelaavat samaan aikaan Vaasassa harjoitusturnauksen, joka on viimeinen turnaus ennen Kanadan MM-kisoja. Granlundia ja Kanadan junioriliigoissa pelaavia suomalaisia lukuun ottamatta Vaasassa pelaa paras mahdollinen joukkue.

- Raipe ja kumppanit olisivat varmasti halunneet, että hän pelaisi siellä. Mikke on poikkeuksellisen hyvä pelaaja tuon ikäiseksi ja hän on meilläkin erittäin isossa roolissa. Hän tulee olemaan sitä myös tämän kauden aikana, ja sen takia halusimme hänet mukaan heti kärkeen. Seuraavan kerran hän olisi ollut käytettävissä aikaisintaan helmikuussa, emmekä halunneet odottaa niin kauaa, Jalonen selvensi.

Yksi syy Granlundin mukaan ottamiseksi oli viime kevään maailmanmestarijoukkueen tehoketjun yhteen laittaminen. Granlundin lisäksi myös Jarkko Immonen ja Janne Pesonen valittiin Helsingin EHT-turnaukseen.

- Mikael on kuitenkin A-maajoukkueessakin jo avainpelaajia. Hän ei ole ns. rivimies, vaan viimeisen päälle ratkaiseva pelaaja. Se on se syy, miksi hän on meidän mukana. Hän liittyy alle 20-vuotiaiden mukaan sitten, kun poikien hommat seuraavaksi alkavat, Jalonen kertoi.

- Koimme, että se olisi ollut iso puute meille, jos hän olisi ollut kotiotteluista poissa. Nyt saamme mahdollisesti viime kevään tehoketjun yhteen, jos pojat pysyvät terveinä. Immonen-Pesonen-Granlund toimi erinomaisesti siellä, ja kausi on hyvä aloittaa samalla ryhmällä täällä. Granlund on sen verran hyvä pelaaja, ettei voinut jättää pois.

Lähteet: YLE Urheilu / Ilkka Palomäki

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat