Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Loppi heräämässä - Pelicansin lento jatkuu

Pelicansin lento jatkuu jääkiekon SM-liigassa - ainakin kaikkia muita paitsi Jokereita vastaan. Jos ei kahta Jokerit-tappiota lasketa mukaan, Pelicans otti kahdeksannen perättäisen voittonsa lyömällä Kärpät kotonaan 4-1. Matias Loppi teki kaksi maalia kauden viidennessä ottelussaan.

urheilu
Matias Loppi.
YLE

Ennakkoasetelmat

Molemmilla joukkueilla oli voitto alla edellisestä ottelusta. Puolitoista viikkoa sitten Pelicans oli Oulussa parempi maalein 3-2.

Lahtelaisilta sairastuvalla oli noro-virusta poteva Jyri Marttinen. Kärpiltä Oscar Eklund ja Juho Jokinen kärsivät polvivaivoista, ja olivat poissa kokoonpanosta.

Pelicans on joukkueista huomattavasti kovemmassa otteluruuhkassa kuin Kärpät.

Ratkaisu

Avauserässä Kärpät lähti huomattavasti keveämmällä jalalla peliin, mutta joukkueen otteita sotkivat kahdeksan jäähyminuuttia.

Pelicans iski ylivoimalla avausosuman, kun Arttu Luttinen ohjasi maalin edestä Markus Seikolan siniviivatykityksen verkkoihin. Toisessa erässä lahtelaiset saivat otteisiinsa lisää ryhtiä, ja Markus Seikola tykitti siniseltä Pelicansin toisen maalin.

Mikko Lehtonen riipaisi samanlaisella siniviivalaukauksella oululaisten avausmaalin, mutta erän lopulla Ryan Lasch näytti taituruuttaan Kärppien maalin kulmalla ja veivasi ahtaassa tilassa vieraiden puolustajat solmuun tarjoillen takatolpalle Matias Lopille tyhjän maalin, mistä loukkaantumisestaan toipuva sentteri iski kauden toisen täysosumansa.

Päätöserässä Loppi iski toistamiseen Laschin esityöstä, ja Niko Hovinen torjui Kärppien yritykset maalipaikoissa, joita vieraat loivat runsaasti kolmen maalin tappioasemasta huolimatta.

Kommentit

- Ei tämä mitään tiistai-illan huumaa ollut, mutta olimme tehokkaampia maalintekopaikoissa, kuin vastustajat. Kärpillä on kyllä paljon vahvoja pörrääjiä joukkueessa. Tämä viikko keskitytään vielä joukkueen peleihin ja katseet siirretään Karjala-turnaukseen vasta JYP-pelin jälkeen, Leijoniin valittu Pelicans-vahti Niko Hovinen totesi.

- Paljon tehokkaampia meidän pitäisi olla maalintekopaikoissa. Oma kausi on lähtenyt kyllä käyntiin paremmin kuin odotin, totesi Karppien 18-vuotias kultakypärä Miikka Salomäki, joka saalisti jo kauden kahdennentoista tehopisteensä.

Muuta

Kärpät oli koko ajan aktiivinen ja varsinkin toisessa erässä Ivan Humlin kenttä pyöritti Lopin ketjua vahvasti. Kai Suikkanen kuitenkin vaihtoi peluutusta, ja näin Lopin kenttä pääsi iskemään lopullisen ratkaisun.

Niko Hoviseen Pelicans voi turvata ilta illan jälkeen. Suikkasen mukaan joukkueen ei tarvitse turhaan syöksyillä viivasta lähtevien laukausten eteen, koska maalivahtivalmentaja Pasi Nurmisen mukaan ne ovat veskarin kiekkoja.

Lähteet: YLE Urheilu / Jari Haapala, Lahti

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat