Suora

  • Katowice Minor CS:GO
  • Jääkiekkokierros
  • Suomen Urheilugaala
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Jarkko Nieminen vei erän Roger Federeriltä

Jarkko Nieminen teki jotain, mihin hän ei ole aiemmin pystynyt tenniksen Baselin ATP-turnauksen toisella kierroksella. Nieminen voitti ensimmäisen kerran urallaan erän historian menestyneintä tennispelaajaa, Sveitsin Roger Federeriä vastaan - vieläpä tämän kotikentällä. Kolmossijoitettu Federer kuitenkin voitti ottelun erin 2-1.

urheilu
Jarkko Nieminen ja Roger Federer.
YLE

Ensimmäinen erä oli Federerin näytöstä. Niemisen syöttö tökki pahemman kerran, ja Federer mursi sen peräti kolme kertaa. 27 minuutissa taululla olivat kotiyleisön riemuksi lukemat 6-1.

Toisen erän Nieminen aloitti vakuuttavalla syötönmurrolla, ja myös oma syöttö alkoi löytyä. 3-1-johtoasemassa Nieminen mursi toisen kerran Federerin syötön, kun sveitsiläinen syötti kolme kaksoisvirhettä putkeen.

Federer mursi Niemisen seuraavan syötön, mutta Nieminen ei tästä häkeltynyt. Federer ei päässyt enää murtamaan, joten Nieminen voitti erän 6-4, vaikka tyri eräpallon Federerin syöttäessä tilanteessa 3-5. Nieminen ei ollut voittanut urallaan erääkään kaikkien aikojen menestyneintä tennispelaajaa vastaan 11 aiemmassa kohtaamisessa.

Kolmanteen erään Federer teki kuitenkin ryhtiliikkeen. Tilanne oli silmänräpäyksessä 3-0, kun Federer piti kaksi kertaa syöttönsä ja mursi Niemisen ensimmäisen syötön. Nieminen ei voittanut kuin kaksi palloa näissä kolmessa pelissä.

Nieminen sai syöksykierteensä katkaistua seuraavalla syöttövuorollaan, mutta Federer ei ollut enää horjutettavissa. Maailmanlistalla tällä hetkellä neljäntenä oleva Federer voitti erän 6-3 ja ottelun 2-1. Federer on voittanut kaikki 12 kohtaamista kaksikon välillä.

Lähteet: YLE Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat