Nuoren Lamin AZ-debyytti saa vielä odottaa

Suomalaisen keskikenttäpelaajan Thomas Lamin, 17, debyytti AZ Alkmaarin edustusmiehistössä saa vielä odottaa. Nuorukainen istui torstaina koko ottelun vaihtopenkillä, kun hollantilaisjoukkue päätyi 2-2-tasapeliin Austria Wienin vieraana jalkapallon Eurooppa-liigassa.

Kuva: YLE

Kaikki näytti AZ:n kannalta hyvältä vielä tauolla, kun se johti Rasmus Elmin ja Pontus Wernbloomin maaleilla 2-0. Manuel Ortlechner ja Nacer Barazite nostivat Austria Wienin kuitenkin lopulta tasoihin.

Suomen maajoukkuekapteeni Niklas Moisander puuttui AZ:n takalinjoilta saatuaan punaisen kortin edellisessä euro-ottelussa. Myös maalivahti Niki Mäenpää uupui vierasjoukkueen miehistöstä.

Metalist Harkova menee menojaan G-lohkossa kaadettuaan kotonaan Malmön 3-1. Vierasjoukkueen Markus Halsti sai tililleen täydet 90 minuuttia alakerrassa.

Metalistilla on nyt kymmenen pistettä ja AZ Alkmaarilla kuusi pistettä. Austria Wienillä on viisi pistettä, mutta Malmö on yhä nollilla.

J-lohkon kärkijoukkue Schalke päätyi maalittomaan tasapeliin AEK Larnakan kanssa. Edustuskelvoton Teemu Pukki ei ollut mukana isäntien kokoonpanossa.

Eurooppa-liiga, G-lohko

Austria Wien - AZ Alkmaar 2-2

Metalist - Malmö FF 3-1

H-lohko

Birmingham - Club Brugge 2-2

Braga - Maribor 5-1

Lohko I

Atletico Madrid - Udinese 4-0

Celtic - Rennes 3-1

Lohko J

Schalke - AEK Larnaka 0-0

Steaua Bukarest - Maccabi Haifa 4-2

Lohko K

Twente - OB Odense 3-2

Fulham - Wisla 4-1

Lohko L

AEK Ateena - Lokomotiv Moskova 1-3

Anderlecht - Sturm Graz 3-0