Lapin lumenpuute ajoi Ryynäsen Viroon

Suomen yhdistetyn joukkueen ykkösmies Janne Ryynänen on joutunut uuden tilanteen eteen. Rovaniemeläinen ei päässyt suunnitelmien mukaan Lappiin harjoittelemaan, vaan joutuu hakemaan mäkikuntoa etelästä, Viron Otepäästä.

urheilu
Janne Ryynänen
YLE

Ryynänen on yleensä aloittanut muiden yhdistetyn urheilijoiden kanssa näinä päivinä lumileirin Lapissa, mutta lämpimät säät ovat viivästyttäneen talven tuloa. Suomen mäissä on kuitenkin valmistauduttu jo odottamaan lumiverhoa, joten Ryynänen joutui siirtymään poikkeuksellisesti Viroon ja Otepään HS100-muovimäkeen.

Suomen yhdistetyn joukkueen päävalmentaja Kimmo Savolainen toteaa ensimmäisen kerran joutuneen vastaavaan ratkaisuun.

- Tämä on ensimmäinen kerta koko urheilijan ja valmentajan urani aikana, kun etelästä haetaan vauhtia kauteen. Mutta järjestely on toimiva. Syksyn viilennyttyä pohjoisessa asuvan Janne Ryynäsen hyppääminen loppui kuukausi sitten, kun Lahdessa harjoitelleet lopettivat hyppäämisen vasta 24. lokakuuta. Jannelle hyppyjen saaminen tähän väliin on tärkeää, kertoi Savolainen Finnjumping ry:n tiedotteessa.

- Jannen hyppääminen on sujunut täällä tosi hyvin, vaikka on vielä harjoittelusta ”juntturassa”. Tämän viikon jälkeen alkaa harjoittelu vasta kevenemään. Varusteet on saatu kohdilleen, joten hyvältä näyttää.

Muu yhdistetyn joukkue siirtyi samaan aikaan Vuokattiin harjoitusleirille. Sääennusteiden toteutuessa parhain päin, joukkue saa pidettyä lumella oman kilpailun Rovaniemellä ennen maailmancupin avausta.

Ryynäsen ohjelmaan kuuluu kuitenkin vielä maastohiihtokisa ennen sitä.

- Täältä Otepäästä Janne lentää kotiin keskiviikkoiltana ja osallistuu viikonloppuna maastohiihtokisaan Oloksella. Kilpailuohjelmassa on lauantaina 12. marraskuuta hiihdettävä 10 km matka, Savolainen kertoi.

- Jos sääennusteet toteutuvat parhaimmalla tavalla, Rovaniemellä saadaan pidettyä oma kisa viikkoa ennen maailmancupia. Kun olosuhteet tulevat kuntoon, koko joukkue siirtyy pohjoiseen ja olemme siellä Rukan maailmancupin avaukseen.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat