Lepistön kausi ohi - uran jatko vaakalaudalla

Taitoluistelija Laura Lepistön kausi on ohi. Jalan hermovamman takia Lepistö ei pysty harjoittelemaan normaalisti ja väliin jäävät niin EM- kuin MM- kisatkin. Toinen perättäinen kausi ilman yhtään kilpailua heittää varjon koko Lepistön uran jatkolle.

urheilu
YLE

Lepistö pääsi yhteistyökumppaninsa kautta tutustumaan tänään suomalaiseen kahviteollisuuteen ja mm. kahvin maistamisen saloihin.

Työharjoitteluun onkin ollut hyvin aikaa, sillä jalan hermovamma vaivaa yhä sitkeästi.

- Kyllä tämä kisakausi on selkeästi paketissa. Ei ole järkeä lähteä kiirehtimään ja ottaa riskiä, että vie kahta kauemmin aikaa parantua. Nyt otetaan selkeästi maltilla.

- Ei se ole hirveätä herkkua kärsiä tollaisista säryistä päivittäin. Nyt ensin mulla on ihan päällimmäisenä, et haluun siinä arjessakin olla terveenä

Lepistön vaivana on jalan hermorunko, joka ärtyi kesällä. Paraneminen on hidasta ja toipumisennustetta ei kukaan tiedä. Lepistö on pystynyt pitämään luistinta jalassaan enintään 15 minuutin ajan, jäälle ei ole ollut asiaa.

- Täyspainoiseen kisakauteen ja kisakuntoon tarvittava harjoittelu tuntuu tällä hetkellä todella kaukaiselta.

Kauppakorkeakoulussa opiskelvalta Lepistöltä jää nyt toinen perättäinen kausi väliin loukkaantumisen takia. Suomen kaikkien aikojen menestynein yksinluistelija suhtautuu uransa jatkoon realistisesti.

- Kyllä mä kuitenkin jaksan uskoa, että kaikella on pakko olla tarkoitus. Eiköhän tämäkin vielä hyväksi käänny. Niin kuin sanon, mulla on ovet moneen suuntaan auki.

- Vaikka se kisaura nyt vähän tuntuukin melkein mahdottomalta, kun aina joku paikka kremppaa, niin kuitenkin on siellä se vahva yksi vaihtoehto. Tällä hetkellä ei voi sanoa, kuin katellaan mitä tuleva tuo, Lepistö toteaa.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat