Hyppää sisältöön

BLOGI: Allez les bleus!

Ranska voitti rugbyn semifinaalissa Walesin ja kohtaa finaalissa haka-tanssijoita. Uusiseelantilaisten perinteinen tanssi vastustajien edessä on näkemisen arvoinen. Sunnuntaina olen ihan taatusti kuin liimattuna television ääressä, kun Ranska kohtaa Kiivejä. Pakko taas nähdä tuo haka-tanssi. Perinnettä kerrassaan.

Kuva: Clas Olav Slotte

Myöskin rugby on aivan mieletön laji. Minulle pidettiin rugbyn sääntöjen oppitunti lauantaina ja sunnuntaina kun seurasin semifinaaleja televisiosta. Satuin nimittäin olemaan viikonlopun aikana Ranskassa, ja siellä ei muusta puhuttu kuin rugbysta.

Ranskalaiset kannustavat omiaan huutamalla "Allez les bleus!". Luulen kuitenkin, että maorilaiset taistelijat vievät Rugbyn World Cupin. Niin vakuuttavasti ne pelasivat ausseja vastaan. Ja onhan heidän haka tanssi niin mahtavaa koreografiaa, että ihan senkin takia saavat sen cupin voittaa.

Ranskassa ei kuitenkaan puhuttu ainoastaan rugbysta. Les Herbiersissä järjestettiin Chrono des Nations. Les Herbiers on Nantesin lähellä ja Nantes on Atlantin lähellä. Siis aika kaukana, tai todella kaukana. Tonni tässä täytyy ajella ennen kuin on taas Saksan puolella.

Chrono des Nations on iso tapahtuma. Myöskin pyöräilyhullua seutua. Katsojia oli paikalla uskomaton määrä. Mukana oli pyöräilijöitä junnuluokista Elite-sarjoihin asti.

Minä sain tällä kertaa startata aika lopussa, kuumassa ryhmässä. Aamulla kun kävin pyörittelemässä, huomasin heti, että tänään saattaa kulkea hyvinkin. Olen nimittäin ollut aika väsynyt Syyrian keikan jälkeen. Harjoittelusta olen palautunut hitaasti, ja olen joutunut hieman säätelemään treenejä tuntemuksien mukaan.

Matkaan lähdin pellit auki ja ajoin pellit auki koko 21 km pitkän aika-ajon. Maaliviivan ylitettyäni olin toisena ja tulossa vielä viisi ajajaa.

Tulosliuskassa nimeni löytyy sijalta viisi. Tästä sai hyvän mielen ja kausi sai hyvän päätöksen.

Nyt on sitten aika viettää rokulipäiviä. Ne ovatkin tarpeen. Akkuja on ladattava ennen kuin valmistautuminen olympiavuoteen alkaa.