1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Välimäki paini tappioputken poikki Vantaalla

Vantaalla kisattiin kovatasoinen kansainvälinen painicup. Lauantain ottelupäivä toi Suomeen kolme mitalisijaa. Ainoana suomalaisena finaaliin ylsi 66-kiloisissa Tero Välimäki, jonka ura on sujunu pitkään voitoitta.

Kuva: YLE

Välimäki lunasti finaalipaikan suomalaisvälierässä, jossa hän kukisti Makvan Amirkhanin puhtaasti 2-0. Loppuottelussa Ukrainan Armen Vardanian oli kuitenkin vahvempi ja voitto 2-0.

Finaalipaikka maistui Välimäelle, jonka edellisestä voitosta on vierähtänyt jo aimo tovi.

- On ollut melkoinen tappioputki. Viimeisen kerran käsi on nostettu pystyyn voiton merkiksi tammikuussa. On ollut leikkauksia ja kaikkea. Kiva päästä ensimmäistä kierrosta pidemmälle, iloinen Välimäki totesi välierävoiton jälkeen.

55 kilon sarjassa Niko Ohukainen väänsi pronssille lyömällä USA:n Paul Tellgrenin 2-0. 120-kiloisten raskaassa sarjassa Taisto Lalli jäi ulos finaalista hävittyään välierässä Venäjän Vasili Parashinille 1-2. Pronssiottelussa Lalli selätti yhdysvaltalaisen vastustajansa Peter Kowalczukin ajassa 1.58 ja nousi pronssille.

84 kilon MM-pronssimitalisti Rami Hietaniemi päätyi keräilyeriin. Siellä hän kärsi kuitenkin 0-2-tappion Ukrainan Zhan Beleniukille, ja pronssiottelu karkasi ulottumattomiin.