Viuhkola teki historiaa - "Vain numeroita"

Jari Viuhkolasta tuli kaikkien aikojen pistekuningas Kärpissä, kun hän syötti kaksi maalia 3-0-voitossa Jokereista. Koko jääkiekon SM-liigauransa oululaisseuraa edustanut Viuhkola ei antanut saavutukselle liikaa painoarvoa.

urheilu
Jari Viuhkola.
YLE

- Eipä noita ole tullut mietittyä. Ne ovat vain numeroita. Ilu (Ilkka Mikkola) sanoi aamulla kopissa, että pisteen päässä olen tällaisesta. Ei ollut oikein tietoa koko asiasta, mutta toki se on hieno homma. Varmaan jotakin on tullut tehtyä hyvin vuosien varrella, Viuhkola suostui myöntämään.

Viuhkolalla on nyt 439 ottelusta kasassa tehot 107+232=339, millä hän ohitti Kari Jalosen pisteellä. Viime kaudella moiset eivät käyneet mielessäkään, kun Viuhkola taisteli sitkeää selkävammaa vastaan ja jo eläminen tuotti tarpeeksi haasteita.

- Siinä oli jääkiekko kaukana ja yritettiin vain saada miestä kuntoon niin, että normaalia elämää pääsisi viettelemään. Pitkän tuskan jälkeen alkoi helpottaa. Tässä pisteessä kun ollaan, ei voi kuin hymyillä.

Neljä Suomen mestaruutta Kärpissä voittanut keskushyökkääjä onkin näihin lähtöasetelmiin peilaten tyytyväinen paluukautensa syksyyn. 23 ottelussa on syntynyt 15 (2+13) tehopistettä.

- Olen tyytyväinen tähän syksyyn. Täytyy ajatella järjellä, enkä voi olla siinä kunnossa, missä olen aiemmin ollut. Viime viikot ovat olleet henkilökohtaisesti paljon parempaa peliä. Jos 20-30 prosenttia saisi vielä lisää (verrattuna huippuvuosiin), alkaisi tuntua ihan hyvältä, Viuhkola arvioi.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat