Suora

  • Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kertoo, mitä voittamiseen vaaditaan
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • Urheilukierros

Kärpät "puuhasteli" - Ilves vei pisteet

Kärppien valmentaja Hannu Aravirta ei ollut tyytyväinen Ilvekselle kärsittyyn 1-4-vierastappioon. - Puuhastelimme kymmenen minuuttia ja jäimme karvauksen alle, kun emme menneet kiekoille. Sellaista välimaaston peliä, torui Aravirta.

urheilu
YLE

Lähtökohdat

Kärpät oli voittanut kauden kaksi aiempaan joukkueiden välistä kohtaamista. Ilveksellä oli edellispelistä takanaan ilahduttava nousu voittoon SaiPasta. Kärpillä oli puolestaan takanaan kolme perättäistä voittoa.

Ilveksen kokoonpanosta puuttui tukku avainpelaajia, kuten Jesse Niinimäki, Ville Koistinen ja Matias Myttynen.

Ratkaisut

Ilves oli ottelun alussa terävämpi. Kärppien Ilkka Mikkola hukkasi ratkaisevasti omassa päässä kiekon Joonas Raskille, joka syötti Michael Keräselle maalin eteen: 1-0 llvekselle.

Toisessa erässä kauden toista liigaotteluaan pelannut puolustaja Konsta Mäkinen näki hyökkäyspäässä tilanteen avautuvan. Mäkinen polki tyhjät metrit pois ja laukoi Ilvekselle illan toisen maalin ohi huonosti sijoittuneen Kärppien maalivahdin Tomi Karhusen.

Nuorten maajoukkueessa MM-turnauspaikkaa kyttäävälle Mäkiselle maali oli liigauran ensimmäinen.

Kolmas erä ei tuonut ratkaisevaa muutosta ottelun kulkuun. Ilveksen Antti Kangasniemi jatkoi Kai Kantolan laukauksen reboundista Kärppä-maaliin ja peli oli selvä. Kärpät kavensi kuudella kenttäpelaajalla, mutta Matias Sointu niittasi 4-1-maalillaan Ilvekselle kotivoiton.

Kommentit

Hannu Aravirta, Kärpät:- Puuhasteltiin kymmenen minuuttia. Jäimme karvauksen alle, kun emme menneet kiekoille. Menetimme kiekkoja omassa päässä. Annoimme ylivoimahyökkäyksiä. Se oli semmoista välimaaston peliä, mietti pettynyt Aravirta.

- Ilves oli hyvä, kaikki kunnia heille.

Muuta

Voitto oli Ilvekselle ensimmäinen Hakametsässä Seppo Hiitelän tällä päävalmentajakaudella. Kolme sarjapistettä nosti tamperelaisjoukkueen liigan hännillä tasapisteisiin SaiPan kanssa.

Lähteet: YLE Urheilu - Olli Ikäheimo, Tampere

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat