Suora

  • Teroottisia novelleja ja kolmioloikkaa
  • Urheiluruutu

Jalkapallovalmentaja Gary Speed on kuollut

Walesin jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Gary Speed, 42, on kuollut. 20-vuotisen pelaajauransa aikana Speed pelasi muun muassa Leedsin, Newcastlen, Evertonin, Boltonin ja Sheffield Unitedin Valioliigajoukkueissa.

urheilu

Walesin jalkapalloliitto tiedotti Speedin kuolemasta sunnuntaina. Liitto ei paljastanut kuolinsyytä, mutta paikallinen poliisi Englannin Cheshiressä kertoi, että valmentaja löydettiin hirttäytyneenä kotoaan.

Speedin entinen maajoukkuekaveri Robbie Savage kuului niiden satojen pelaajien joukkoon, jotka esittivät suruvalittelunsa Twitter-yhteisöpalvelun välityksellä.

- Maailma on menettänyt hienon miehen Gary Speedin poismentyä. Olen murtunut. Puhuin hänen kanssaan eilen aamulla. Miksi miksi? Tulen kaipaamaan häntä todella paljon, Savage kirjoitti.

Speedin naapurissa asuva Manchester Unitedin hyökkääjä Michael Owen otti uutisen tyrmistyneenä vastaan.

- En pysty uskomaan tapahtunutta. Vilkutimme toisillemme pari päivää sitten, kun olimme kumpikin viemässä lapsia kouluun. Hän asui naapurissani ja tunsimme hänen perheensä. Traagista, Owen sanoi niin ikään Twitterissä.

Speed pelasi urallaan yli 500 Valioliigaottelua ja Walesin maajoukkuepaidan keskikenttäpelaaja puki päällensä 85 kertaa. Tällä määrällä hän on kaikkien aikojen eniten maaotteluita pelannut walesilainen kenttäpelaaja.

Lähteet: YLE Urheilu - AP - Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat