Poutiainen jäi täpärästi palkintokorokkeesta

Tanja Poutiainen laski neljänneksi pujottelun maailmancupin avauskilpailussa Yhdysvaltain Aspenissa. Lajin hallitseva valtiatar, Itävallan Marlies Schild laski omille sekuntiluvuilleen.

Kuva: EPA

Poutiaisen avauslasku sujui sen verran vauhdikkaasti, että väliajoissa Schildin kanssa samoilla lukemilla ollut suomalainen joutui jopa hieman jarruttelemaan laskun puolivälin tienoilla. Se selitti suurelta osin ensimmäisen laskun aikaeron - 0,78 sekuntia - itävaltalaiseen.

Toisessa ja ratkaisevassa laskussa Poutiainen laski ilman suurempia virheitä, mutta hänen aikansa oli jälkimmäisessä laskussa vasta koko joukon 16:nneksi paras. Ruotsin Maria Pietilä-Holmner ja Saksan Maria Hoefl-Riesch menivät lopputuloksissa suomalaisässän ohi.

Avauskierroksen jälkeen kakkosena ollut Poutiainen jäi lopulta vain kymmenyksen palkintokorokkeesta. - Maalin tullessa harmitus oli päällimmäisenä, mutta siitäkin (nelostila) tuli paljon maailmancupin pisteitä. Tämä oli minulle kuitenkin tärkeä kisa ja nelossija.

- Vauhdissa olen ainakin mukana. Tosi hyvä ensimmäinen lasku. Toinen oli sellaista pikkunättiä menoa ja ehkä vähän epäröin käännösten alussa. Se sitten kertaantuu lopuksi sekunnin tappioksi, arvioi Poutiainen.

Poutiainen on yltänyt urallaan kahdeksan kertaa Aspenissa palkintopallille, eikä yhdeksäs kertakaan ollut nyt kaukana. - Minusta tämä Aspen on ehkä upein tekniikkalajien rinne maailmancupissa, jyvät erottuvat akanoista. Täällä on paljon kumpuja, viisto-osuuksia sekä jyrkkää ja loivaa sopivasti, kuvasi Tanja.

Viime kaudella maailmancupin pujottelusarjassa hienosti kakkoseksi yltänyt alppitähti ei allekirjoita, että pujottelu olisi yksistään tätä nykyä hänen paraatilajinsa.

- Minulla on harjoituksissa kulkenut aika ajoin jopa toisinpäin, eli suurpujottelu pujottelua paremmin. En ole ollenkaan huolissani suurpujottelusta. Tarvitsen nyt näemmä vain pari kisaa alle, ennen kuin alkaa kunnolla kulkea. Uskon, että suurpujottelussakin tulen kovaa vauhtia kohti palkintopallia.