Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

BLOGI: Kausi avattu

Nyt on pari ensimmäistä maailmankapin viikonloppua sitten vedetty. Käteen meikäläiselle on jäänyt monta hyvää starttia ja kokoajan parantuvaa luistelua.

urheilu
Mika Poutala
YLE

Mukavaa näiden neljän viidensadan metrin startin jälkeen on se, että jokainen veto oli parempi kuin edellinen. Homma on siis menossa aivan oikeaan suuntaan. Ens viikonloppuna homma jatkuu vielä Hollannin heerenveenissä. Siellä olisi tarkoitus jatkaa samaa rataa, eli tuloksien parantamista.

Jos joku on ihmetellyt, miksi Poutala ei toistaiseksi ole ollut vielä pallilla, ni homma oikeestaan johtuu seuraavasta. Tänä vuonna mä olin reilusti vähemmän jääleireillä syksyllä, koska meille synytyi poikavauva tossa vajaa pari kuukautta sitten. Sen takia multa jäi kokonaan treenikisat vetämättä ja nää maailmankapin kisat oli käytännössä mun ekat tällä kaudella. Myös luistelukenkien kanssa oli vähän puljaamista, mutta nyt on kaikki kunnossa. Tammikuussa on sitten sprintti mm-kisat Kanadan calgaryssä ja siellä pitäis meikäläisenki olla huippukunnossa.

Oon tässä viime aikoina lueskellu reissussa kirjoja ja täytyy muutamasta kirjasta kertoa, mitkä on jääny mieleen.. Yks parhaista elämänkertakirjoista mitä oon lukenut on Andre Agassi.

Kannattaa ehdottomasti lukea, vaikka ei olisikaan tenniksestä mitenkään kiinnostunut. Uskomattoman ykistyiskohtaisesti kerrotut tilanteet parinkymmenen vuoden takaa teki kyllä vaikutuksen. Toinen kirja mikä jäi mieleen, oli Raimo Summasen, Lätkä. Tää kirja jäi sen takia mieleen, että se oli kirja urheilusta, mistä itse urheilijakaan (tässä tapauksessa siis minä, Mika Poutala) ei oikein ymmärtänyt mitään.

Kirja käsitteli urheilua niin erilaisista lähtökohdista käsin, että en ollut edes ymmärtänyt ajatella koskaan näin. Suosittelen kirjaa niille, jotka tietävät urheilusta kaiken ja luulevat, että ei ole enään mitään uutta. Tämä kirja saa kyllä ajatuksen juoksemaan.

Tässä vähän ajatuksia matkan varrelta. Katsokaahan pikaluistelua Ylen kanavilta!

-Mika-

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat