Suora

  • Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kertoo, mitä voittamiseen vaaditaan
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • Urheilukierros

Kärppien hyökkääjä: Edes hyvä peli ei riittänyt

Lukon ja Kärppien tasainen kohtaaminen päättyi kotijoukkueen 3-2 -voittoon. - Hyvä peli meiltä, mutta tänään ei edes hyvä peli riittänyt. Liigassa pitää onnistua 100 prosenttisesti, jos pelin aikoo voittaa, Juha-Pekka Haataja tuumi.

urheilu
Juha-Pekka Haataja.
YLE

Ennakko:

Sekä Oulun Kärppien, että Rauman Lukon otteet ovat parantuneet marraskuun alun maaottelutauon jälkeen. Oululaiset ovat viidestä ottelustaan voittaneet peräti neljä. Lukko taas on kuudesta pelistään voittanut kolme ja kolme on päättynyt tappioon. Kärppien ja Lukon ottelut ovat olleet perinteisesti tiukkoja kamppailuja, mutta etenkin kotihallissaan Lukko on pärjännyt Kärpille hyvin. Hyvävireisten joukkueitten kamppailulta oli lupa odottaa kihelmöivää kiekkoiltaa Äijänsuon hallissa.

Ratkaisut:

Ottelun avauserä pelattiin kaksijakoisesti, avauspuoliskoa hallitsi kotijoukkue Lukko, mutta taas erän loppuminuutteja vei Kärppä-joukkue. Oululaisten ylivoimapelaaminen oli astetta terävämpää kuin Lukon ja siitä johtuen ottelun hallinta kääntyi vierailijoille. Tärkeintä oli erässä kuitenkin avausmaali ja sen kykeni tekemään kotijoukkue; ylivoimalla ruotsalaishyökkääjä Björn Melin sivalsi siniviivalta kiekon ohi Ville Hostikan.

Toisesta erästä ei tapahtumia puuttunut, Lukko meni ensin kahden maalin johtoon, kun hyökkääjä Janne Keränen onnistui maalin teossa. Sen jälkeen alkoi vierailija Kärppien etsikkoaika. Kotijoukkueen ottaessa tyhmiä jäähyjä, Kärpät rankaisi tylysti kaksi kertaa ylivoimalla. Ilkka Mikkola ja Juha-Pekka Haataja onnistuivat Kärpiltä maalinteossa. Tuossa vaiheessa oletusarvot siihen, että oululaiset ratkaisevat ottelun, olivat korkealla. Mutta toisin kävi, kotijoukkueen hyökkäysväkkärä Janne Keränen punnersi Lukon johtoon, kärppämaalin etutolpalta. Erätauko numerot olivat 3-2.

Kolmannessa erässä ei maaleja nähty. Sitä vastoin erittäin aktiivista hyökkäyspeliä kyllä. Kärpät hallitsi ottelun päätöserää hienokseltaan, mutta Lukon uhrautuva puolustuspelaaminen antoi joukkueelle hienon palkinnon.

Kommentit:

Kärppä-hyökkääjä Juha-Pekka Haataja analysoi illan kamppailua seuraavasti.

- Hyvä peli meiltä, mutta tänään ei edes hyvä peli riittänyt. Liigassa pitää onnistua 100 prosenttisesti jos pelin aikoo voittaa, tiivisti Haataja.

- Tauon jälkeen meillä on ollut hyvä tekemisen meininki, ja kun edetään peli kerrallaan, uskon että keväällä voidaan olla tyytyväisiä, pohti Haataja.

Lukon hyökkääjä, pelin ratkaisija, Janne Keränen oli Haatajan kanssa samoilla linjoilla.

- Maaottelutauon jälkeen meidän otteet ovat selvästi parantuneet. Ollaan saatu hyvä ”draivi” päälle, Keränen kehui.

- Pari kautta sitten oli edellinen kerta kun tein ottelussa kaksi osumaa. Kiva sitä on päästä ratkomaan otteluita, myhäili Keränen.

Lähteet: Mika Heino, Rauma

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat