Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kärpät antoi TPS:lle isän kädestä Turussa

TPS oli pelkkä vastaantulija, kun Oulun Kärpät haki helpon 5-0-voiton Turusta torstain SM-liigakierroksella. Kärpät ratkaisi ottelun jo avauserässä.

urheilu
TPS-pelaajia maalivahti Marek Schwarzin ympärillä.
YLE

Ennakkoasetelmat

Liigan keskikastin kamppailu. Joukkueet ovat tasapistein sarjataulukon sijoilla seitsemän (Kärpät) ja kahdeksan (TPS). Jos jompikumpi juhlii voittoa varsinaisella peliajalla, palkintona odottaa nousu sarjaviitoseksi.

TPS on onnistunut vääntämään viime aikoina tärkeitä voittoja. Turkulaisjoukkue on voittanut kuudesta edellisestä ottelustaan neljä ja noussut lähelle suoria pudotuspelipaikkoja. TPS on tosin pelannut keskimäärin kaksi ottelua enemmän kuin liigan kärkipään joukkueet.

Kärpät voitti joukkueiden kauden ensimmäisen kohtaamisen Raksilassa maalein 5-2.

Ratkaisu

Ottelun teema oli selvä ensimmäisistä minuuteista lähtien: Kärpät vei ja TPS yritti rämpiä mukana. Oululaisvieraat iskivät ensimmäisen kerran jo kahden minuutin pelin jälkeen. Jari Viuhkola tarjoili ylivoimalla maalin kulmalle, josta Juha-Pekka Haataja iski varmasti kauden kolmannen maalinsa.

TPS sai lisää kylmää vettä niskaansa vain 40 sekuntia edellisestä: Miikka Salomäki katkaisi 11 ottelun kuivan kautensa komealla rannelaukauksella. Tämän jälkeen TPS-vahti Marek Schwartz luisteli vaihtoon, ja Aleksi Ahlqvist korvasi hänet isäntien maalilla.

Kärpät iski ennen ensimmäistä erätaukoa vielä kolmannen kerran. Tällä kertaa maalintekijänä kunnostautui Joonas Komulainen, jolle Ilkka Mikkola lähetti unelmasyötön takatolpalle. Oululaisten meno jatkui myös toisessa erässä, jossa Ivan Huml iski 4-0-lukemat alivoimalla. 5-0-loppunumerot iski Juho Keränen päätöserässä.

Kommentit

- Jotenkin me luulemme, että tällä kotona ei tarvitse kunnolla edes yrittää. Vieraspeleissä lähdemme hyvällä asenteella ja hyvin puolustamaan. Täällä se ei ole oikein toiminut, analysoi TPS:n Timo Salo.

- Saatiin kyllä hyvä lähtö tähän peliin. Meidän ketju on nyt pelannut muutaman pelin ja hyvinhän sen tänään toimi. Tästä on hyvä jatkaa lauantaina kotipelissä Ässiä vastaan, sanaili Kärppien Miikka Salomäki.

Muuta

Kärppien hyökkääjä Kimmo Koskenkorva pelasi torstaina uransa 500:nnen SM-liigaottelun. Koskenkorva, 33, pelaa SM-liigassa kymmenettä kauttaan.

Turussa juhlittiin myös päätuomari Aleksi Rantalan ja linjatuomari Juha Suoraniemen saavuttamia rajapyykkejä. Rantala tuomitsi 300:nnen liigapelinsä. Suoraniemelle illan ottelu oli puolestaan 200:s SM-liigassa.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat