Dufva palaa Jyväskylään - "Kavereita riittää"

Risto Dufva palaa tänään ensimmäistä kertaa Jyväskylään ja Hippokselle sen jälkeen, kun hänen ja JYPin tiet erosivat kauden alussa. Tapparan käskyttäjänä vajaan kauden mittaista projektia vetävä Dufva odottaa mukavaa perjantai-iltaa.

urheilu
Risto Dufva Tapparan vaihtopenkin takana.
YLE

Dufvan ja JYPin reilun neljän vuoden yhteinen taival päättyi ratkaisemattomiin ristiriitoihin tämän kauden alkumetreillä – jo kahden ottelun jälkeen. Dufva hyppäsi nopeasti Tapparan ruoriin ja nyt hän palaa ensimmäistä kertaa vanhaan kotihalliinsa.

Kokenut valmentaja vetää asioita laajempaa perspektiiviin, eikä usko, että olisi jyväskyläläiskannattajien hampaissa alkusyksyn tapahtumien jälkeen.

- Syntymäkaupunki, jossa on tullut vietettyä parikymmentä vuotta ja töitä tehty pitkään, joten kavereita varmasti katsomosta löytyy, Dufva toteaa.

- Onhan tämä hauska kokemus ja kokemuksiahan tässä elämässä haetaan, Dufva jatkaa tutun filosofisella otteellaan.

JYP nousi Dufvan aikana kovien satsauksien kautta alemman keskisarjan tarpojasta liigan kärkijoukkueiksi. Symbioosi kruunautui mestaruuteen keväällä 2009.

- Se on elettyä elämää. Yhdessä ollaan monen pelaajan ja seurahenkilön kanssa tehty hienoja muistoja, mutta tänään on tänään. Muistot eivät nyt auta. Me palloillaan vähän eri sarjassa kuin paikallinen palloseura, Dufva viittaa illan peliin.

Dufva on kertaalleen jo opettanut vanhoja opetuslapsiaan. JYP nöyrtyi reilu kuukausi sitten Hakametsässä Tapparalle 2-3. Tapparalla on kuitenkin ollut harmaata vieraskaukaloissa; se on liigan heikoin vierasjoukkue.

- Se on kumma, kun kotona pystytään pelaamaan hyvin, mutta vieraissa homma ei toimi. Pään sisällä se tarpeen ja rohkeuden yhdistelmä ei ole jostain syystä toiminut, Dufva miettii.

- Rohkeus luo kaiken sille tuloksen ulosmittaamiselle. Rohkeuden ruokkiminen on nyt tärkeää.

Lähteet: YLE Urheilu / Riku Salminen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat