1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Vakiovihje: Varmoja tarjolla

Vakiokierros näyttää etukäteen poikkeuksellisen helpolta, sillä peräti kuudessa kohteessa on selkeä ennakkosuosikki. Nostovihjeissä voittokertoimen nostoa haetaan vieraspainotteisilla merkeillä.

Kuva: YLE

Ohipelit otetaan heikkovireisten Peterborough'n ja Ipswichin kotivoitoista. Hurjasti joukkueeseen panostanut Leicester on vihdoin nousemassa tasolleen, joten kohteessa kuusi haetaan ideavarma kotivoitosta.

Mikäli lompakossa riittää pelimerkkejä, joku kuudesta ennakkosuosikista (kohteet 1, 2, 4, 8, 11, 12) kannattaa varmistaa ristillä isojen rahojen toivossa. Tässä vihjeessä jätetään varmistus tekemättä, mutta yksi vaihtoehto voisi olla kohteen 12 West Ham, jonka pelikannatus on noussut lähes 75:een. Kohteessa kahdeksan Southamptonin vierasvoiton varmistaminen on muuten hyvä idea, mutta se ei maksa itseään takaisin kovin hyvin nykyisten peliprosenttien valossa.

Ketut syövät tiikereitä

Nousukarsintapaikoista taistelevan Hullin hyvä vire on kääntynyt hiljalleen laskusuuntaan, sillä se on hävinnyt neljä viimeisestä viidestä pelistään. Edellisessä kamppailussa sarjakärki Southamptonia vastaan se oli vailla mahdollisuuksia ja sitä ennen se hävisi kotonaan alemman keskikastin Burnleylle.

Sarjan toiseksi parhaalla pelaajamateriaalilla operoivan vierasjoukkue Leicesterin pelit menivät puolestaan alkukaudesta alakanttiin Sven-Göran Erikssonin alaisuudessa. Managerinvaihto teki hyvää, sillä uusi käskyttäjä Nigel Pearson on kuljettanut Kettuja toistaiseksi hyvällä ilmeellä ilman tappioita.

Hullin ja Leicesterin kohtaaminen on siitä mielenkiintoinen, että Nigel Pearson tuli Leicesterin manageriksi kesken kauden nimenomaan Hullista. On selvää, että Leicester saa siitä selvästi etua tähän kamppailuun.

Alavireinen Hull on ollut tälläkin kaudella ailahtelevainen kotipeleissään, joten se sopii hyvin vastustajaksi nousukuntoiselle Leicesterille. Vierasvarma on vähän pelattuna hyvä merkki kohteeseen kuusi.

Jatkuuko Barnsleyn lento

Tämän hetkisistä peliprosenteista katsoen Barnsley lähtee otteluun sarjanousija Peterborough’ta vastaan altavastaajana. Helpolta näyttävällä kierroksella kannattaakin hakea tästä kohteesta yllätystä.

Joukkueiden voimasuhteisiin ja kuntopuntariin nähden Barnsleyn voitto ei olisi mikään ihme. Molemmat joukkueet ovat Mestaruussarjan alempaa kastia, ja arvioin vierailija Tykesin aavistuksen isäntäjoukkuetta laadukkaammaksi.

Sarjanousija Poshin alkukauden into on laantunut selvästi. Viimeisestä seitsemästä pelistä saldona on vain yksi voitto. Barnsley on sen sijaan ollut loistavassa iskussa. Viime ottelussaan se voitti vieraissa sarjan kovimpiin joukkueisiin kuuluvan Leedsin, ja sitäkin ennen sekä tulokset että peliesitykset ovat olleet vakuuttavia

Kauden alun jälkeen Barnsley on myös vahvistunut parilla pelaajahankinnalla ja lainamiehillä.

Peterborough’n pelikannatus on livennyt noin kymmenen pinnaa liian suureksi. Kohteessa seitsemän merkkiyhdistelmä risti-kakkonen korottaakin voittopottia sille kuuluvaa kerrointa enemmän.

Traktorilla moottoritiellä

Toista ohipeliä haetaan kohteesta kymmenen. Nimekkään pelaajamateriaalin Ipswich on ollut viime ajat täysin hukassa. Sen puolustaminen on tällä hetkellä sarjan heikointa, ja etenkin se on päästänyt runsaasti maaleja erikoistilanteista.

Loukkaantumisistakin kärsinyt ryhmä on hävinnyt jo kuusi ottelua putkeen, ja viikolla kärsitty vierastappio Burnleylle oli todellinen pohjanoteeraus.

Vierailija Watfordin kuntokäyrä näyttää päinvastaiseen suuntaan. Joukkue tulee loppukaudesta taistelemaan putoamista vastaan, mutta viime aikoina se on esiintynyt varsin mallikkaasti. Saldona on vain yksi tappio kuuteen peliin.

Tractor Boysin valmentaja Paul Jewell ripitti julkisesti kokeneita pelaajiaan. Tällä avautumisella voi olla kahdenalaiset seuraukset. Joko joukkue herää taistelemaan tosissaan, tai kriisi vain syvenee. En usko, että Ipswichin peliesitykset muuttuvat paremmaksi yhtäkkiä, joten kotivoitto sopii ohittaa.

Joukkueiden välillä on sitä paitsi mielenkiintoinen historia, sillä niiden viimeisestä kymmenestä kohtaamisesta Ipswich ei ole voittanut ainuttakaan.

Vakio 48 Vakioveikkaus

1 Tottenham - Bolton 1

2 Manchester C – Norwich 1

3 QPR - West Bromwich 1 X


4 Wigan - Arsenal 2

5 Blackburn - Swansea 1 X

6 Hull - Leicester 2


7 Peterborough - Barnsley X 2

8 Doncaster - Southampton 2

9 Brighton - Nottingham 1 2


10 Ipswich - Watford X 2

11 Portsmouth - Coventry 1

12 West Ham - Burnley 1

13 Blackpool - Reading 1 X