1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

OJ tehokkaana - Pitkänen loukkaantui taas

Olli Jokinen syötti kolme maalia, kun hyvään vireeseen jääkiekkoliiga NHL:ssä äitynyt Calgary Flames kaatoi Carolina Hurricanesin 7-6. Tappio oli Carolinalle jo seitsemäs peräjälkeen ja neljäs valmentajanvaihdon jälkeen. Lisäksi puolustaja Joni Pitkänen loukkaantui - taas.

Kuva: YLE

Jokinen syötti Jarome Iginlan 1-0- ja Brendan Morrisonin 3-0-maalit, joiden turvin Calgary karkasi reilussa erässä Carolinalta. Välissä maalinteossa onnistui Lee Stempniak hyvin Calgaryssa waiver-poiminnan jälkeen aloittaneen Blake Comeaun syötöstä.

Toisessa erässä Carolina heräsi. Jiri Tlustyn rankkariosuma ja Tim Brentin 2-3-kavennus valuivat kuitenkin nopeasti hukkaan, kun Rene Bourque teki 4-2-maalin toisen erän lopulla ja toisen kerran Hurricanes-maalivahti Cam Wardin ohittanut Brendan Morrison (2+2) 5-2-maalin päätöserän alussa.

Tuomo Ruutu kavensi taas välissä, mutta Mikael Backlund iski lukemat jo 6-3:een ylivoimalla. Maali oli jo sadas päästetty maali Carolinalle 29 ottelussa. Sen jälkeen 26 kertaa torjunut Cam Ward sai myös tehdä tilaa Mike Murphylle, joka pääsi ensimmäistä kertaa tositoimiin NHL:ssä.

Lopussa 28 kertaa ottelun aikana torjunut Flames-maalivahti Miikka Kiprusoff joutui antautumaan vielä kahdesti Eric Staalille ja kerran Chad LaRoselle, mutta välissä Jarome Iginla ehti jo sinetöidä voiton illan toisella maalillaan tyhjään maaliin Jokisen syötöstä. Calgary voitti siis 7-6.

Carolina hävisi jo seitsemännen kerran peräjälkeen. Edes valmentajanvaihdos ei ole auttanut, sillä Kirk Muller on aloittanut neljällä tappiolla. Tilannetta ei helpota se, että myös kolme seuraavaa peliään Carolina pelaa vieraskiertueella Kanadassa. Tuskaa lisäsi se, että juuri alavaratalovammastaan toipunut Joni Pitkänen jätti ottelun kesken ylävartalovamman takia.

- Kukaan ei varmasti sääli meitä. Teimme kuusi maalia, mikä osoittaa, että jätkämme eivät luovuta. Jos jatkamme tällä tavalla, selätämme ongelmamme, Muller totesi NHL:n verkkosivuilla.

Calgary sen sijaan on saanut valoa vaikeaan alkukauteensa. Voitto Carolinasta oli sille neljäs kuudessa viimeisimmässä ottelussa, jotka ovat tuottaneet yhdeksän pistettä. Jokisen kauden tehot ovat tähän mennessä 7+12=19.