1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Mikael Granlund löytänyt uuden ulottuvuuden

Mikael Granlundin suoraviivainen nousu kohti maailman huippua on jatkunut tällä kaudella jääkiekon SM-liigassa. Tällä kaudella Granlundista on kuoriutunut myös maalintekijä, sillä syyskaudella syntyi HIFK-nutussa peräti 16 täysosumaa.

Kuva: YLE

- Kun ampuu joskus, se saattaa upotakin sisään. Ei ole koskaan huono ratkaisu ampua, aiemmalla SM-liigaurallaan 21 maalia 84 ottelussa tehnyt Granlund totesi kahden maalin Ilves-ottelun jälkeen.

Ottelu Tampereella oli HIFK:lle viimeinen ennen joulutaukoa. Granlundin mukaan tämä vaikutti positiivisesti joukkueen esitykseen.

- Kyllä siinä pieni sellainen fiilis tuli. Puhuttiin, että annetaan ihan kaikki ja tyhjennetään koko kroppa. Ei tarvinnut paljon säästellä. Annettiin palaa koko 60 minuuttia, ja tästä on hyvä lähteä tauolle, 19-vuotias Granlund totesi.

Granlund ei kauaa ehdi huilata. Tie vie heti alkuviikolla Vierumäelle, jossa alle 20-vuotiaiden maajoukkue valmistautuu vuodenvaihteen MM-kisoihin.

- Meillä on hyvä nippu kasassa siellä. Kun saamme yhteisen tekemisemme ja uskon ja luoton siihen omaan peliin hyvälle tasolle, meillä on mahdollisuudet voittaa jotain hienoa sielläkin, jo aikuisten maailman- ja Suomen mestaruuden voittanut Granlund totesi.