1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Koskinen taipui vihdoin - Zaborsky loisti taas

KalPan maalivahti Mikko Koskinen kärsi kauden ensimmäisen tappionsa jääkiekon SM-liigassa, kun Pelicans kaatoi sarjakärjen Kuopiossa 4-3. SM-liigan pistepörssin kärjessä huippuvireiset HIFK:n Mikael Granlund ja Ässien Tomas Zaborsky jatkoivat tiukkaa vääntöään.

Kuva: YLE

KalPa ei hävinnyt marraskuun ja joulukuun maajoukkuetaukojen välillä kuin kaksi ottelua, mutta molemmat tappiot tulivat Pelicansia vastaan. KalPa nousi 1-3-tappioasemasta tasoihin, mutta Ryan Laschin illan toinen osuma toi Pelicansille neljännen perättäisvoiton. Jere Myllyniemi torjui kolmannen voittonsa (4-3) yhtä monessa ottelussa Pelicansille.

KalPan sarjajohto kaventui yhdeksään pisteeseen, kun Ässät voitti kotonaan Bluesin 5-3. Toisessa erässä mätettiin peräti kuusi maalia. Tehot 2+1 loihtinut Tomas Zaborsky vastasi Mikael Granlundin haasteeseen, minkä myötä hän lähtee tauolle pistepörssin kärjessä tehoillaan 26+13=39 (Granlund 16+22=38). Blues on hävinnyt kuusi vierasottelua peräjälkeen.

HIFK lähtee SM-liigan joulutauolle viidentenä. Asia varmistui, kun se pilasi Ilveksen 80-vuotisjuhlat 3-0-vierasvoitollaan. Toisessa erässä kaksi maalia iskenyt Mikael Granlund oli seitsemännen kerran yhdeksään viime otteluun voittaneen HIFK:n hahmo. Jos SaiPa ottaa pisteenkin Jokereilta sunnuntaina, Ilves viettää joulun jumbona.

TPS:lla on ollut suuria vaikeuksia kotiotteluissaan ja etenkin ylivoimapelissä Turkuhallissa. Tapparaa vastaan turkulaiset tekivät kuitenkin kaksi ylivoimamaalia ja lähtivät tauolle 3-2-voiton siivittämänä. Kuutossijalta tauolle lähtevä TPS oli hävinnyt viisi kuudesta viimeisimmästä kotiottelustaan. Tappara oli liigan huonoin vierasjoukkue syksyllä.

JYP katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa lyömällä Lukon kotonaan 4-1. Otto Honkaheimo vei Lukon johtoon, mutta seitsemänneksi noussut JYP vyöryi kolmella toisen erän osumallaan ohi. Kaikki nämä maalit syntyivät ylivoimalla. Lukon maalivahti Mika Noronen torjui peräti 54 kertaa, mutta ei pystynyt estämään sarjakympin kolmatta tappiota neljään otteluun.