1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Granlund pilasi Ilves-juhlat - Liivik suihkuun

Käsittämättömässä iskussa marraskuun maajoukkuetauon jälkeen ollut Mikael Granlund pilasi Ilveksen 80-vuotisjuhlat Tampereella. 12 viimeisimpään peliin tehot 10+7 takonut supertähti teki kaksi maalia toisessa erässä ja johdatti HIFK:n joulutauolle 3-0-voiton kanssa.

Kuva: YLE

Ennakkoasetelmat

Ilves on piristynyt kovasti viime aikoina. Etenkin kotiotteluissa on kulkenut, sillä neljä perättäistä kotiottelua on päättynyt tupsukorvien voittoon. HIFK on hävinnyt kahdeksasta edellisestä ottelustaan vain kaksi, mutta jälkimmäinen näistä tuli perjantaina TPS:lle Helsingissä 1-3.

Joukkueet ovat kohdanneet kaksi kertaa aiemmin tällä kaudella ennen syyskauden viimeistä otteluaan. HIFK voitti lokakuun alussa vieraissa 6-0 ja tasan viikko sitten kotonaan 5-1. Kahden ottelun maaliero on siis HIFK:lle tyrmäävästi 11-1.

Ratkaisu

Avauserässä HIFK päästi Ilveksen kolme kertaa ylivoimalle, mutta erää hienokseltaan hallinnut tamperelaisseura ei pystynyt käyttämään tilaisuuksiaan hyväkseen.

Myös toisessa erässä Ilves oli lievästi hallitsevampi osapuoli, mutta erän lopulla Mikael Granlund nousi esiin. 12 viimeisimpään peliin tehot 10+7 tekonut Granlund yllätti Ilves-maalivahti Sami Aittokallion kahdesti terävillä rannelaukauksilla kolmen minuutin sisällä toisistaan.

Päätöserässä peli pyöri pääosin HIFK:n päädyssä, mutta Ilves ei päässyt kunnon paikoille. Ottelun lopulla nähtiin ikävä tilanne, kun HIFK:n Siim Liivik pukkasi kevyesti päällään Mark Leetä. Liivik sai tilanteesta suihkukomennuksen.

Liivikin jäähyä seurannut ylivoimakaan ei tuottanut tulosta, joten 32 koppia ottanut Dennis Endras torjui ensimmäisen nollapelinsä HIFK:n maalilla. Petteri Wirtanen iski loppulukemat tyhjiin, ja Ilves taipui kolmannen kerran tällä kaudella HIFK:lle.

Kommentit

- Hyvät fiilikset. Kolme pistettä. Puolustimme mallikkaasti koko ottelun ja teimme tarvittavat maalit. Hyvä peli meiltä, ja tästä on hyvä lähteä tauolle, HIFK:lle kaksi maalia tehnyt Mikael Granlund totesi.

- Tänään sattui menemään. Kun ampuu joskus, se saattaa upotakin sisään. Ei ole koskaan huono ratkaisu ampua, Granlund muistutti.

- Moni asia kiikasti. HIFK halusi tänään voittoa enemmän. Meillä oli hienot juhlallisuudet ja kaikki, mutta nyt ei riittänyt meidän työmäärämme. Pitkät odotukset sun muut ovat tekosyitä, Ilveksen Masi Marjamäki totesi viitaten ottelua edeltäneisiin juhlallisuuksiin.

Muuta

Ottelu oli Ilveksen 80-vuotisjuhlaottelu. Sen kunniaksi Jukka Tammen pelipaita nostettiin Hakametsän jäähallin kattoon ensimmäisenä maalivahtina. Ennen ottelua pelattiin alumniottelu, jossa Ilves-legendat voittivat HIFK:n 7-6.

Jos SaiPa ottaa pisteenkin Jokereilta sunnuntaina, Ilves viettää joulun jumbona. HIFK lähtee joulutauolle viidenneltä sijalta.