Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheilukierros
  • Ihmisrauniosta MM-tittelihaastajaksi - pilkattu Robert Helenius on ällistyttänyt koko nyrkkeilymaailman
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

HS: Ruotsi pelasi sopupelin Torinon olympialaisten kiekkoturnauksessa

Peter Forsberg myöntää Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n dokumentissa, että Ruotsi hävisi tahallaan alkulohkon päätösottelunsa Slovakiaa vastaan Torinon olympialaisten jääkiekkoturnauksessa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

urheilu
Peter Forsberg

Forsberg kertoo #21 Peter Forsberg -nimeä kantavassa dokumentissa, että ruotsalaispelaajat sopivat häviävänsä tahallaan Slovakialle. 0-3-tappion myötä Tre Kronor vältti jatkopeleissä Kanadan ja Venäjän ja kohtasi sen sijaan Sveitsin ja Tshekin.

- En nähnyt mitään syytä voittaa Slovakiaa, en kerta kaikkiaan mitään. Oli Ruotsilta fiksua olla voittamatta sitä ottelua. Kyllä se oli vähän kuin sopupeli, Forsberg sanoo HS:n mukaan Tapaninpäivänä esitettävässä dokumentissa.

Forsberg painottaa, ettei päävalmentaja Bengt-Åke Gustafsson käskenyt pelaajiaan häviämään - siitäkin huolimatta, että Gustafsson antoi kyseenalaisia kommentteja Ruotsin halusta voittaa ennen ottelua. Päätös antaa Slovakian voittaa syntyi ruotsalaispelaajien kesken.

Ruotsi voitti Torinossa lopulta olympiakultaa. Loppuottelussa Tre Kronor löi Suomen 3-2 Nicklas Lidströmin päätöserän osumalla.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat