Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • Jalkapallon naisten maaottelu: FIN - ISL
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CHN - ESP
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: RSA - GER

Vaikeat ajat koulivat Kovalaisesta paremman

F1-kuljettaja Heikki Kovalainen vieraili sunnuntaina Ylen Arto Nybergin keskusteluohjelmassa. Kovalainen, joka on viimeiset kaksi kautta kilpaillut heikosti menestyneessä Lotus-tallissa, näkee tulevaisuutensa erittäin valoisana.

urheilu

Kovalainen on viime kaudet ajanut säännöllisesti F1-sarjan sijoille 18-20. Vaikka tulokset ovat numeroiden perusteella vaisuja, on suomalainen onnistunut työssään hyvin. Siitä kertoo arvostetun Autosport-lehden selvitys, jossa F1-tallien päälliköt laittoivat viime kauden kuljettajat paremmuusjärjestykseen. Kovalainen pomppasi listalla yhdeksänneksi.

- Tietysti se oli positiivinen juttu. Tämä on ehkä se ainoa lista, mitä me kuljettajien kanssa seurataan. Tämä on sellaisten ihmisten lista, jotka tietävät tasoerot autojen ja tallien välillä. Tämä lista on varmasti lähimpänä totuutta. Vielä on kahdeksan kuskia edellä, jotka pitäisi jättää taakse. Ensi vuonna tavoitteet ovat taas korkeammalla, Kovalainen kertoi.

Kovalaisen Lotus-talli vaihtaa ensi kaudeksi nimensä Caterhamiksi, kun tallin omistajat hankkivat nimenmukaisen autotehtaan haltuunsa. Vaikka taustalla on nyt autonvalmistaja, ei tallin toiminta muutu Kovalaisen mukaan juuri mitenkään.

- Värikkäin vaihe on ehkä se, että tallin asu ja logo vähän muuttuvat. Meillä on tavoitteena nostaa tallina tasoa ensi kaudella ja mielestäni olemme onnistuneet kahden kauden aikana hyvin, vaikken kärkitaistossa ole ollutkaan.

Caterhamin vauhdista saadaan ensimmäisiä viitteitä talvitesteissä, mutta todellinen vauhti mitataan vasta kauden avauskisassa maaliskuussa. Kovalainen odottaa parannusta, tai suuntana voi olla ensi kauden jälkeen toinen talli.

- Minulla on sopimus ensi kauden loppuun tämän tallin kanssa. Tavoitteeni on vielä taistella maailmanmestaruudesta, mutta F1-sarjassa auton merkitys on asiassa todella suuri. Pitää olla korvat auki joka suuntaan.

- Jos Caterham tuo auton, jolla päästään ensi kaudella keskipakkaan, niin sitten nykyinen tiimi on ihan varteenotettava vaihtoehto myös. Jos kehitys vaan menee eteenpäin, on mahdollista että jatkan tallissa. Mikäli käy toisin, eli että auto ei ole riittävän nopea, täytyy tilannetta miettiä uudelleen, Kovalainen kuvaili.

"Menestykseen vaaditaan kolmea asiaa"

Kovalainen on päässyt kahdesti urallaan niin sanotun voittaja-auton rattiin, kun hän ajoi Renault-tallissa ja sen jälkeen McLarenilla. Menestys kuitenkin karttoi suomalaista, joka on nyt ehtinyt rakentaa suunnitelman voittohaaveiden toteuttamiseen. Vaikeat ajat on analysoitu, ja niistä on opittu.

- Menestymiseen vaaditaan kolmea asiaa,. Tarvitaan nopea auto, jolla voi kilpailla kärjessä. Tämä on välineurheilua. Toiseksi ajamisen täytyy olla tikissä. Itse ajan loppupeleissä autoa ja sen eteen teen koko ajan töitä. Kolmanneksi taustojen pitää olla kunnossa. Olen ollut nyt itseni manageri, mutta jatkossa on tarkoitus vahvistaa sitä puolta. Jossain kohtaa on tarkoitus hankkia varikolle manageriapua, jotta saan siellä sellaisen jalansijan, joka on tarpeen.

Kimi Räikkösen F1-paluun myötä rata-autoilun kuninkuusluokassa kilpaillaan ensi kaudella myös "Suomen mestaruudesta". Kovalainen uskoo, että hän on rallista palaavaa Räikköstä nopeampi.

- Kyllähän minun pitää siitä lähteä, että olen nopeampi kuin kaikki muut siellä. Ainut millä voisin sen todistaa, on että pääsisin ajamaan Red Bullin autolla Sebastian Vetteliä vastaan. Tässähän voin puhua mitä sattuu, eikä kukaan usko, mutta se on ihan ok. Lähden siitä, että jos samanlaisella kalustolla päästään ajamaan, niin olen Kimiä nopeampi, Kovalainen hymyili.

Lähteet: YLE Urheilu

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat