Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kärpät tukisti jälleen sarjakärkeä

KalPa hukkasi toisessa erässä oman etsikkoaikansa Raksilassa ja kärsi kolmannen kerran kuvalla kaudella tappion Kärpille. Juha-Pekka Haatajan ja Joonas Komulaisen täysosumat päätöserässä takasivat 4-2-voiton Kärpille.

urheilu
YLE

Ennakkoasetelma:

Liigan kärjessä porskuttava Kalpa on edennyt vakuuttavalla pistekeskiarvolla niin kotona Niiralassa kuin vieraissakin. Sarjakärki saapui Ouluun ennakkosuosikkina. Vieraat olivat rikkoneet ykkösketjunsa, kun Sakari Salminen oli siirretty kakkoseen Kapasen ja Hentusen kanssa.

Kärpät kuitenkin oli voittanut joukkueiden molemmat keskinäiset kohtaamiset kuluvalla kaudella. Oulussa voitto ratkesi voittomaalikilpailussa, mutta Kuopiossa oululaiset voittivat selvästi 4-1. Pisteet siis tällä kaudella oululaisille 5-1.

Kärppien kahdesta voitosta huolimatta kuopiolaiset ovat hallinneet pelitapahtumia, mutta oululaisten muutoin tökkinyt viimeistely on ollut tehokas juuri Kalpaa vastaan. Kärpissä debytoi 25-vuotias Jakub Sindel. Kuumeeseen sairastunut luottopuolustaja Mikko Lehtonen joutui jättämään pelin väliin. Maalivahtina pelasi Tomi Karhunen, kun Ville Hostikan nilkka ei tauon aikana parantunut.

Ratkaisu:

Avauserästä muodostui kahden luistelevan joukkueen vauhdikas näytös. Kärpät viimeisteli kahdesti vajaan yhdeksän minuutin aikana niin, että vierailija vaihtoi maaliin Mikko Koskisen tilalle Juha Toivosen.

Isäntien avausmaali syntyi jo ensimmäisessä vaihdossa. Ivan Huml taituroi harhauttaen Kalpan puolustajapari Jussi Timosen - Marko Kauppisen ohella myös maalivahdin ja ohjasi rystyltä 1-0:aan jo 20 sekunnin jälkeen. Juha-Pekka Haataja ja Oscar Eklund merkkauttivat syöttöpisteet.

Kotijoukkueen toinen maali syntyi tehokkaan karvauksen ansiosta. Julius Junttila karvasi kiekon Sami Kapaselta. Irtokiekon poimi Kimmo Koskenkorva, jonka tarjoilusta Junttila laukoi suoraan takakulmaan hanskakäden puolelle ajassa 8.46. Kalpan kavennus tuli ylivoimalla ja se merkattiin Sami Kapaselle, vaikka kiekko meni maaliin Kärppien Haatajan mailasta ajassa 11.26. Isäntien kaksi ylivoimaa eivät lisämaaleja tuottaneet.

Kalpa aloitti toisen erän vahvasti ja se tuottikin tasoituksen ajassa 23.38. Jukka Hentunen laukoi Sakari Salmisen poikittaisyötöstä alakulmaan. Tilannetta edelsi vieraiden vahva hallinta oululaispäädyssä. Kuopiolaiset hallitsivat jatkossakin, mutta eivät kyenneet hyödyntämään tilanteita maalien muodossa. Herkullisimman paikan hukkasi läpiajosta Sami Kapanen, jonka yrityksen isäntien maalivahti Tomi Karhunen torjui. Erän lopussa Kärpilläkin oli taas tilanteita, mutta kahden erän jälkeen jäätiin kutkuttaviin tasalukemiin 2-2.

Kolmannessa erässä kotijoukkue nosti tasoaan ja kohosi voittajaksi. Ajassa 48.03 Juha-Pekka Haataja laukoi poikittaissyötöstä voittyomaalin. nelisen minuuttia myöhemmin Joonas Komulaisen upea laukaus maalin kattoon muodosti loppulukemat 4-2. Kalpa yritti lopussa vahvasti ilman maalivahtia, mutta viimeistelystä vei terän mainioilla torjunnoilla kotivahti Tomi Karhunen.

Kommentit:

Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta oli tyytyväinen joukkueensa ilmeeseen.

- Maistuu meille. Ei KalPa sattumalta ole sarjakärjessä. Tämä oli hyvä peli molemmilta. Olen tyytyväinen joukkueen lataukseen, joka kaivettiin tauon vahvalla harjoittelulla. Tämä liekki pitää saada nyt mukaan torstaina Tampereelle Tapparaa vastaan, makusteli Aravirta tyytyväisenä.

KalPan päävalmentaja Tuomas Tuokkola kehui myös pelin tasoa ja tunnusti kotijoukkueen paremmuuden.

- Parempi voitti tänään. Meillä oli toisessa erässä etsikkoaikamme, mutta ei käytetty sitä. Kärpät oli kolmannessa sitten hyvä. Kunnioitetaan tulosta, tiivisti Tuokkola tyynesti.

Muuta:

Nuorten MM-kisat rokottivat molempien joukkueiden kokoonpanoja. Enemmän siitä kärsi kotijoukkue. Kärpiltä puuttuivat hyökkääjät Joonas Donskoi ja Miikka Salomäki sekä puolustaja Ville Pokka.

KalPan riveistä uupui puolustaja Simo-Pekka Riikola.

Toisessa erässä nähtiin yksi yli kolme minuuttia kestänyt vaihto, jonka aikana vieraat pitivät kiekkoa lähes koko ajan Kärppien päädyssä.

- Tuntui kuin lottovoiton olisi saanut, kun pääsi vaihtoon sieltä, huulitteli kotikapteeni Ilkka Mikkola tilanteesta pelin jälkeen.

Lähteet: YLE Urheilu - Pekka Pietilä, Oulu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat