A-lohko etenee käsikirjoituksen mukaan

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisojen A-lohko on edennyt käytännössä täsmälleen käsikirjoituksen mukaan. Lohkovoitosta uudenvuodenyönä Venäjän kanssa taisteleva Ruotsi otti kolmannen voittonsa, kun Slovakia kaatui 9-1.

Kuva: YLE

Vielä avauserässä Slovakia sinnitteli mukana. Marek Tvrdon kuittasi Erik Thorellin maalin ylivoimalla, mutta Timrå-hyökkääjä Max Fribergin turnauksen kuudes maali vei Ruotsin ensimmäiselle erätauolle 2-1-johdossa. Toisen erän alussa Friberg sai 2+10-minuuttisen päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Sebastian Collberg lisäsi Ruotsin johtoa toisen erän alkupuolella turnauksen kolmannella maalillaan ja myös Johan Sundström onnistui ohittamaan Slovakian maalivahdin Dominik Riecickyn toisessa erässä.

Päätöserässä pari ykköskierroksen NHL-varausta, Mika Zibanejad ja Rickard Rakell sekä Joakim Nordström ja illan toisensa tehneet Collberg ja Thorell kävivät vielä laittamassa kiekon Slovakian häkkiin, ja 9-1-loppulukemat olivat valmiit.

A-lohkossa on poikettu käsikirjoituksessa vain siinä, että Ruotsi tarvitsi rangaistuslaukauksia Sveitsin lyömiseen. Lohkon voitosta taistelevat uudenvuodenyönä Venäjä ja Ruotsi, kolmannesta jatkopaikasta Latvian 5-3 voittanut Sveitsi ja Slovakia.