Suora

  • Parayleisurheilun MM, yhdeksäs kilpailupäivä
  • Yhdeksäs kilpailupäivä
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Grönholmin kisa loppui, Hirvonen jatkaa toisena

MM-ralli Portugalissa jatkuu tutun käsikirjoituksen mukaan. Sebastian Loeb kellotti pohja-ajan kaikilla lauantain erikoiskokeilla, ja ranskalainen ajaa rallin kärjessä. Mikko Hirvonen jahtaa Loebia toisena ja kolmantena päätöspäivään lähtee Daniel Sordo.

urheilu

Portugalin MM-rallissa Sebastien Loebin vauhti on jälleen liikaa haastajille. Toisena kaasutteleva Mikko Hirvonen oli vielä lauantain ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen iskuetäisyydellä (6,9 sekuntia) Loebiin, mutta päivän toisella ek:lla Loeb repäisi, ja ero kasvoi lähes 20 sekuntiin. Päivän päätteeksi ero Loebin ja Hirvosen välillä on 26,8 sekuntia.

-Tein tänään sen mitä pystyin, mutta renkaat olivat niin loppu, että en pystynyt parempaan. Huomenna on kuitenkin vielä pitkä päivä ja meillä on puhtaampi tie kuin Loebillä, ja niin mikäli selviämme ongelmitta, on meillä mahdollisuus kilpailla voitosta, optimistinen Hirvonen kertoo.

Marssijärjestys kärjen takana on tuttu. Hirvosen perässä kolmantena ajaa Daniel Sordo ja neljäntenä Petter Solberg. Norjalaisen takana eroa on kertynyt toista minuuttia seuraavana tulevaan Matthew Wilsoniin.

Paluun rallipoluille tehnyt Marcus Grönholm ajoi lauantain avaustaipaleella ulos. Hän pystyi ajamaan auton EK:n maaliin, mutta huollossa selvisi Grönholmin Subarun moottorin menneen korjauskelvottomaksi eikä Grönholm pysty jatkamaan kisaa.

- Lähdin EK:lle ehkä hieman turhan innokaasti ajamaan hyvää aikaa. En ole ajanut kilpaa pitkään aikaan, eikä se ollutkaan niin helppoa kuin ehkä tahdoin uskoa. Tein pienen virheen, se siitä, kertasi puolitoista vuotta kilpailuista sivussa ollut Grönholm kisansa loppua.

Jatkostaan Grönholm ei vielä osannut sanoa mitään.

- Tämä oli hauskaa niin kauan kun sitä riitti, mutta jatkosta en vielä tiedä. Voi olla, että ajan vielä. Katsotaan miten käy.

Portugalin MM-ralli

Tilanne 13/18 EK:n jälkeen

  1. Sebastien Loeb Citroen 2.56.15,6
  1. Mikko Hirvonen Ford + 26,8
  1. Daniel Sordo Citroen + 56,4
  2. Petter Solberg Citroen + 1.59,6
  3. Matthew Wilson Ford + 3.22,9
  4. Henning Solberg Ford + 3.23,8

Kilpailu jatkuu sunnuntaina klo 9.50.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat