1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Team Unique luisteli MM-hopeaa

Team Unique voitti muodostelmaluistelun MM-hopeaa Zagrebissa huippupistein 220,28. Helsinkiläisjoukkue voitti lyhytohjelman, mutta sijoittui vapaaohjelmassa toiseksi.

Maailmanmestareiksi luisteli Kanadan joukkue Nexxice, joka päihitti suomalaiset vapaaohjelmassa. Kanadalaiset keräsivät yhteispisteet 223,58. Pronssille luisteli Ruotsin Team Surprise pistein 209,30.

- Hopea tuntuu todella hyvältä. Tämä oli hieno kisa. Hävisimme hyvälle joukkueelle, sanoi Team Uniquen valmentaja Mirjami Penttinen kilpailun ratkettua.

Team Unique sai yhden pisteen vähennyksen noston alastulossa sattuneen kaatumisen johdosta. Yhtä elementtiä lukuun ottamatta joukkue luisteli vahvan ja laadukkaan ohjelman.

Suomen ykkösjoukkueen titteliä Zagrebissa kantanut Marigold IceUnity oli lyhytohjelman jälkeen vielä kolmantena, mutta epäonnistunut vapaaohjelma pudotti joukkueen lopulta kuudenneksi. Joukkue keräsi pisteet 200,20.

Marigoldin suurin virhe vapaaohjelmassa tapahtui ohjelman lopun läpimenossa, jossa kolme luistelijaa kaatui. Kolminkertainen maailmanmestari oli pettynyt sijoitukseen, sillä joukkueen tavoitteena oli voittaa kultaa.

- Harmittaa. Suorituksemme oli kyllä muutoin vahva, mutta läpimenon epäonnistuminen vei pisteitä. Jostain käsittämättömästä syystä emme myöskään ole saaneet vaikeustasoja läpi tietyissä elementeissä, joukkueen valmentaja Anu Oksanen sanoi.

Team Uniquen tähän asti paras sijoitus MM-tasolla oli neljäs vuonna 2003. Suomessa Team Unique on viime vuodet saanut tunnustaa Marigold IceUnityn sekä Rockettesin, joka voitti MM-kultaa viime vuonna, paremmakseen.

Kuluneella kaudella Team Unique antoi kuitenkin jo alkukaudesta myrskyvaroituksen kanssakilpailijoille niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Helmikuussa Team Unique voitti mm. arvostetun French Cupin.

- Olemme olleet hyviä jo pitkään, mutta tällä kaudella luistelutaitomme on kehittynyt ja jalostunut. Olemme myös uskoneet itseemme ja onnistuneet ohjelmissamme, analysoi Penttinen joukkueen kehitystä.

Suomalaiselle taitoluistelulle kulunut kausi oli menestyksekäs. Team Uniquen MM-hopean lisäksi Laura Lepistö saavutti kultaa ja Susanna Pöykiö pronssia Helsingissä pidetyissä EM-kilpailuissa tammikuussa.

Lopputulokset

  1. Kanada I 223,58

  2. Suomi II (Team Unique) 220,28

  3. Ruotsi I 209,30

  4. USA II 207,40

  5. Kanada II 201,10

  6. Suomi I (Marigold IceUnity) 200,20