Suora

  • Elävä arkisto esittää

Australian uimareiden uusi salainen ase: yksilölliset lähtötelineet

Canberralainen Australian urheiluinstituutti on esitellyt viimeisimmän teknologisen keksinnön ratauintiin: yksilölliset lähtötelineet.

urheilu

Australian urheiluinstituutin (AIS) esittelemien yksilöllisten lähtötelineiden toivotaan tuovan australialaisille uimareille etua lähdössä kanssakilpailijoihin verrattuna.

Lähtötelineet ovat Kansainvälisen uimaliiton (FINA) hyväksymät ja ne ovat siirrettäviä. Jokainen uimari voi muokata lähtötelinettä itselleen sopivaksi, ja ne toimivat samalla periaatteella kuten pikajuoksujen lähtötelineet.

- Uskon, että tuomalla lähtötelineet uima-altaisiimme saamme todella etua, sillä uimarimme tottuvat näiden käyttöön ennen kuin ne otetaan käyttöön ympäri maailmaa, professori Peter Fricker AIS:sta sanoi.

Uusia lähtötelineitä kokeiltiin viime vuonna maailmancupissa Ruotsissa ja niitä esiteltiin myös Pekingin olympiakisoissa. Australialaiset ovat saaneet luvan käyttää lähtötelineitä ensi kuussa Japanissa käytävässä kansainvälisessä kilpailussa.

Vielä ei ole tietoa, kuinka paljon lähtötelineet nopeuttavat starttia, mutta niiden uskotaan tuovan mukanaan jälleen uuden maailmaneennätysten tulvan, jahka uimarit tottuvat käyttämään niitä.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat