Balotelli teki maalin ja sai punaisen kortin

Hyökkääjä Mario Balotelli oli mukana hyvässä ja pahassa, kun Italia voitti isäntäjoukkue Ruotsin 2-1 jalkapallon alle 21-vuotiaiden EM-lopputurnauksen perjantain ottelussa. Päivän toisessa kamppailussa Valko-Venäjä ja Serbia päätyivät 0-0-tasapeliin.

Internazionalea edustava Balotelli vei Italian johtoon reilun 20 minuutin pelin jälkeen. Hän sai syötön Sebastian Giovincolta ja pyssytti pallon 20 metristä ohi Johan Dahlinin.

Balotellin ottelu päättyi vartti myöhemmin, kun hän sai suoran punaisen kortin otettuaan yhteen Ruotsin Pontus Wernbloomin kanssa.

Vajaamiehinen Italia karkasi kahden maalin johtoasemaan toisen puoliajan alussa. Giovinco vastasi jälleen esityöstä, ja tällä kertaa viimeistelijänä oli Robert Acquafresca.

Ruotsi nousi vielä maalin päähän, kun Ola Toivonen onnistui maalinteossa varsinaisen peliajan viime hetkillä. Syötön täysosumaan tarjosi Rasmus Elm.

Voitto nosti Italian neljään pisteeseen A-lohkossa. Ruotsi on pisteen perässä ennen lohkovaiheen viimeistä kierrosta. Serbia on kahdessa pisteessä ja Valko-Venäjä yhdessä pisteessä.