Kuularinkiin palannut Karlsson kevyesti finaaliin

Yli kaksi vuotta kilpailematta ollut Conny Karlsson selvitti komeasti Kalevan kisojen kuulakarsinnan. Vaikeasta paksusuolisairaudesta kärsinyt Karlsson työnsi ensimmäisellään 17,07 ja ylitti karsintarajan (17,00).

Kolme kertaa 2000-luvulla SM-kultaa työntänyt Karlsson muistetaan parhaiten Edmontonin MM-kisoista, joissa hän työnsi seitsemänneksi ennätyksellään 20,78. Hän on myös alle 23-vuotiaiden Euroopan mestari Turusta vuodelta 1997.

Maaliskuussa 2007 Karlssonilla havaittiin paksusuolen syövän esiaste, ja kuukautta myöhemmin hän ilmoitti päättävänsä uransa. 33-vuotias Karlsson palasi kilpakentille heinäkuun alussa Karjaalla työntämällä 17,32. Kalevan kisat ovat Karlssonille vasta toinen kilpailu paluun jälkeen.

Karsinnan ykkönen oli Seppo Kujala tuloksella 18,24 ennen Tuomo Tihistä ja Robert Häggblomia. Suurin yllätys oli lupaavan Niko Hauhian jääminen ilman tulosta.

Perjantain aamupäiväkilpailujen ainoita yllätyksiä oli moninkertaisen SM-mitalistin Elisa Hakamäen putoaminen naisten pika-aitojen alkuerissä. SM-hopeaa puolustanut tamperelainen kompuroi ja jäi joukon viimeiseksi Johanna Halkoahon aitoessa alkuerien nopeimman ajan (13,92).