Suora

  • Uimahyppyjen EM
  • Urheiluruutu

Ludowika ja Walter Jakobsson - Rakkaustarina jäällä

Itsenäisen Suomen ensimmäisen olympiakullan voittaneet luistelijat Ludowika ja Walter Jakobsson ovat tämänkertaisen Kiveen hakatut -sarjan aiheina.

urheilu

Ludowika (1884-1968) oli alkujaan saksalainen, syntynyt Berliinin lähellä Potsdamissa. Walterin (1882- 1957) opinnot veivät hänet Berliiniin, missä pari tapasi ensimmäisen kerran vuonna 1907.

Suomen ensimmäisen olympiakullan pari toi vuoden 1920 Antwerpenin kisoista. Kisat olivat itseasiassa kesäolympialaiset, joissa käytiin vielä muutama talvilaji.

Parin menestys ei rajautunut vain yhteen olympiamitaliin, vaan he voittivat olympiahopean lisäksi myös MM-kultaa kolmasti, ensimmäisensä jo vuonna 1911. Hopeamitaleitakin pari rohmusi 1910- ja 20-luvuilla neljä.

Molempien uraan mahtui myös yksinluistelua, mutta historiankirjoihin he jäävät juuri itsenäisen Suomen ensimmäisinä olympiakultamitalisteina.

YLE Urheilun tuottamassa Kiveen Hakatut -sarjassa Arto Teronen ja Jouko Vuolle pohtivat suomalaisten urheilijoiden ja urheiluvaikuttajien hautakivien äärellä heidän elämäänsä ja uraansa. Millaisia ajatuksia syntyykään hautakirjoituksia katsellessa?

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat