Beach volleyn SM-kiertueella ei epäselvyyttä ykkösjoukkueista

Taru Lahti / Riikka Lehtonen ja Jaakko Keskitalo / Erik Schmidt veivät voitot beach volleyn SM-kieruteen Tampereen osakilpailussa. Molemmat loppuottelut päättyivät 2-0 ja lopulta viikonlopun ykkösjoukkueista ei ollut juuri epäselvyyttä.

Miesten puolella Keskitalo / Schmidt nousivat voittoon pitkän kaavan kautta. He hävisivät lauantaina virolaisparille Maksim Petrov / Aleksei Povjakelille ja se tarkoitti sitä, että he joutuivat pelaamaan sunnuntaina peräti neljä ottelua.

- Kyllä painoi. Päivä oli todella rankka, mutta onneksi jaksoimme vääntää voiton, iloitsi Schmidt.

Sen sijaan himoharjoittelijana tunnettu Jaakko Keskitalo ei ollut moksiskaan, kun Timo Haavisto / Toni Vahela olivat kaatuneet loppuottelussa.

- Hyvää alkulämmittelyä nuo kolme peliä olivat. On hauska olla kentällä kun peli kulkee, iloitsi Keskitalo.

Loppuottelun ensimmäinen erä kulki tasatahtia tilanteeseen 14-14 saakka. Silloin Keskitalo / Schmidt tekivät taktisen muutoksen ja syöttivät poikkeuksellisesti Vahelalle. Toni ei ollut aivan parhaimmillaan ja teki yhden helpon ratkaisun ja perään kaksi virhettä.

Näin erittäin varmaa nostopeliä pelanneet Keskitalo / Schmidt karkasi kolmen pisteen johtoon. Tuollaista eroa ei huipputasolla enää oteta helposti kiinni ja näin ensimmäinen erä Keskitalo / Schmidtille 21-16.

Haavisto sai toiseen erään kiertueen kovimman hyppysyötön jälleen toimimaan ja joukkue saikin hankittua muutaman pisteen karkumatkan. Keskitalo jatkoi kuitenkin loistavaa verkkopeliään ja torjui joukkueensa tasoihin. Keskitalo otti loppuottelussa yhteensä kuusi torjuntaa.

Toistakin erää edettiin tasatahtia Haavisto / Vahelan pisteen johdossa aina eräpallotilanteeseen asti. Ensimmäinen eräpallo ei tuonut tulosta, mutta sen jälkeen Vahela teki kaksi virhettä peräkkäin ja näin toisen erän voitto Keskitalo / Schmidtille 22-20.

Kolmanneksi sijoittuivat virolaiset Maksim Petrov / Aleksei Povjakel, jotka voittivat pronssiottelussa Hakalan veljekset Anssin ja Laurin tiukan väännön jälkeen erin 2-1.

Naisten puolella saatiin uusi voittaja SM-kiertueen kirjoihin, kun Riikka Lehtosen parina pelannut, vasta 17-vuotias Taru Lahti pääsi juhlimaan turnausvoittoa.

Naisten loppuottelun ensimmäinen erä ei ollut hyvää peliä, sillä vastustaja Kirsi Hyttinen / Merja Korhonen eivät saaneet peliään käyntiin. Näin Lahti / Lehtonen karkasivat äkkiä 6-1-johtoon. Loppunumerot 21-14 kertovat kaiken.

- Jouduimme odottamaan pelin alkua ja se jotenkin ajoi meidät kipsiin, harmitteli Hyttinen. Ottelun alku siirtyi noin 10 minuuttia televisiolähetyksen siirtymisen vuoksi.

Toinen erä oli taas parhainta suomalaista naisbeach volleytä aikoihin. Hyttinen / Korhonen painostivat nuorta Lahtea, mutta Tarun pinna piti. Hän oli jopa kentällä varmepi kuin kokenut Lehtonen.

- Ehdimme harjoitella yhdessä kuluneella viikolla enemmän kuin aikaisemmin. Sen huomasi otteissa viikonlopun aina. Oli aivan loistava fiilis pelata, hymyili Lehtonen ottelun jälkeen.

Ottelun toisen erän ratkaisu meni jatkopalloille ja Hyttinen / Korhonen ylsivät jopa eräpalloon 20-19 tilanteessa. Lahti kuitenkin halusi voittaa ja taisteli eräpallon peliin. S

en jälkeen Hyttisen ja Korhosen ote lipesi ja Lahti / Lehtonen ottivat kaksi seuraavaa pistettä ja voittivat ottelun. Lahti ja Lehtonen olivat koko viikonlopun melko ylivoimaisia, sillä he hävisivät turnauksessa vain yhden erän.

Myös naisissa kolmas sija meni Viroon, kun Kertti Kulm ja Kristel Kiens voittivat Eveliina Koljosen ja Taija Pekkarisen 2-1.

Tulokset:

Miehet

 1. Erik Schmidt / Jaakko Keskitalo  

 2. Timo Haavisto / Toni Vahela

 3. Maksim Petrov / Aleksei Povjakel

 4. Lauri Hakala / Anssi Hakala

 5. Lasse Maijala / Jani Säisä

 6. Ville Heiskanen / Timo Leikas

 7. Taneli Nieminen / Jussi Uusitalo

 8. Pasi Iisakkala / Esa Ikäheimonen

Naiset

 1. Taru Lahti / Riikka Lehtonen  

 2. Merja Korhonen / Kirsi Hyttinen

 3. Kristel Kiens / Kertti Külm

 4. Eveliina Koljonen / Taija Pekkarinen

 5. Riikka Arminen / Hanna Arminen

 6. Anni-Leena Mäki-Valtari / Kati Rinne