Suora

  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Polvivamma estää Vanessa Vandyn MM-matkan

Seiväshyppääjä Vanessa Vandy joutuu jäämään pois Berliinissä ensi viikonvaihteessa käynnistyvistä yleisurheilun MM-kilpailuista. Vandyn polvi kipeytyi Kalevan kisoissa, ja täysipainoinen hyppääminen on sen jälkeen osoittautunut mahdottomaksi.

urheilu

- Olemme antaneet polvelle palautumisaikaa, ja tänään oli tarkoitus tehdä viimeinen hyppyharjoitus ennen Berliiniä, mutta Vanessa ei pystynyt ponnistamaan harjoituksissa lainkaan, joten hän joutuu jättämään MM-kilpailut väliin, kertoo Vandyn valmentaja Jarno Koivunen.

20-vuotias Vandy sijoittui kuluvalla kaudella Kalevan kisoissa hopealle ja nuorten EM-kilpailuissa pronssille. Valmentaja Koivunen painottaa, että päätöksen takana on huoli koko uran tulevaisuudesta.

- Vaiva ilmestyi Kalevan kisojen lämmittelyssä, ja kiputila on vaivannut sitkeästi sen jälkeen. Tarkkaa syytä ei ole vielä löytynyt, mutta Vanessan uran kannalta ei ole järkevää yrittää hypätä Berliinissä väkisin kovien kipujen kanssa, Koivunen sanoo.

Suomen joukkueen koko supistuu Vandyn poisjäännin myötä 18 urheilijaan. Naisten seiväshypyssä Suomea edustaa Jarno Koivusen toinen suojatti Minna Nikkanen.

Lähteet: YLE

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat